|
serwować je w nowym, ciekawym wydaniu, np. piersi z kurczaka.
Składniki:
400 g piersi z kurczaka
3 łyżki Przyprawy do złotego kurczaka Knorr
100 g margaryny lub masła
ciemny chleb tostowy
100 g sera pleśniowego
200 g zielonego groszku mrożonego
50 ml tłuszczu roślinnego do smażenia
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka przypraw dwoma łyżkami Przyprawy do złotego kurczaka Knorr, która nie tylko nada mięsu ładny kolor, ale również wydobędzie z niego smak. Zamarynowane w taki sposób pozostaw w lodówce na ok. pół godziny.
Z chleba tostowego usuń skórkę. Jego jasną część bardzo drobno pokrój lub rozkrusz. Przygotowany w ten sposób połącz z miękką margaryną.
Groszek rozmroź, ser pleśniowy zetrzyj. Dodaj do wymienionych składników jedną łyżkę przyprawy Knorr, która podkreśli smak sera.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż z obu stron przygotowane wcześniej mięso. Na jednej ze stron każdej piersi rozsmaruj grubą warstwę farszu.
Piecz od 20 do 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Po tym czasie danie będzie gotowe do podawania.
|