|
Składniki:
CIASTO
- 2 jajka
- 0,5 szklanki wody
- 1 szklanka mąki
- 0,5 szklanki mleka
- 2 łyżki oleju
- 1 szczypta soli
FARSZ
- 250 g świeżego szpinaku
- 1 Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
- 2 ząbki czosnku
- 125 g sera pleśniowego
- świeżo mielony czarny pieprz
- 1 łyżka masła
- 300 ml wody
Sposób przygotowania:
Przesiej do miski mąkę, dodaj jaja, olej, wodę i mleko. Wszystko wymieszaj na gładką masę.
Rozgrzej łyżeczkę oleju na patelni i smaż naleśniki.
Przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę smaż na patelni z rozgrzanym masłem. Następnie dorzuć szpinak i świeżo mielony pieprz. Wszystko razem smaż jeszcze ok. 2 min. Następnie dodaj pokruszony ser.
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami zagotuj w 300 ml wody, aż powstanie gęsty, gładki sos.
Przygotowany farsz nałóż na naleśniki i zawiń brzegi do środka, zroluj ciasto. Smaż na patelni ok. 2 min. z obu stron. Serwuj z sosem serowym.
|