|
Teraz łatwo i przyjemnie możesz przygotować pyszne domowe obiady pełne witamin i wartości odżywczych, które pozytywnie pobudzają organizm po okresie zimowym. PROSTE HISTORIE – czyli lekkie zupy urzekają aromatem i smakiem, przywołując na myśl przyrodę budzącą się do życia. Naturalnie i wiosennie – takiej pokusie warto ulec!
Inspiracja kulinarne:
Zupa wiosenna z rzodkiewką i makaronem
Sposób przygotowania:
Przygotuj 2 litry bulionu na kurczaku. Wrzuć Zupę wiosenną PROSTE HISTORIE i doprowadź do wrzenia. Dodaj szklankę makaronu rurki i 4 łyżki dobrej oliwy z oliwek. Na końcu dolej kieliszek białego wytrawnego wina. Pozostaw na ogniu dopóki warzywa nie będą miękkie, a makaron ugotowany. Dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą. Pęczek rzodkiewek umyj, liście drobno posiekaj, a rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj do zupy i serwuj.
|