|
Wykorzystaj w tym celu Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr, które podkreśli i wzmocni znakomity smak potrawy:
Ślimaczki z bolognese
Składniki:
makaron lasagne - płaty - 12 sztuk
mięso mielone - 500 gramów
pomidory pelatti z puszki - 1 opakowanie
Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr - 1 opakowanie
mozzarella - 1 sztuka
świeża bazylia - 1 pęczek
śmietana - 100 mililitrów
pomidory malinowe - 10 sztuk
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny- 20 mililitrów
Sposób przygotowania:
Płaty lasagne ugotuj do miękkości w wodzie, wyjmij i ułóż jeden obok drugiego, tak aby makaron delikatnie nachodził na siebie.
W garnku na rozgrzanej Ramie podsmaż mielone mięso, dodaj do niego pomidory z puszki, oraz Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne Knorr, by sos nabrał doskonałego smaku i aromatu. Całość gotuj 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Gotowy sos nałóż na makaron, posyp serem i zroluj. Zrolowaną lasagne pokrój nożem na mniejsze plastry i ułóż na pergaminie.
Lasagne piecz w nagrzanym do 190°C piekarniku około 5-7 minut. Gotowe ślimaczki udekoruj łyżką śmietany, pomidorkiem i bazylią.
|