Gulasz, który jest narodową węgierską potrawą, znakomicie przyjął się w polskich domach, stając się głównym bohaterem niezliczonych, domowych obiadów.
Weźmy na przykład placek zbójnicki, czyli bardzo popularne danie, zwłaszcza na południu naszego kraju. Placek ziemniaczany bogato oblany mięsem w sosie gulaszowym widnieje w wielu kartach restauracyjnych i cieszy się niesłabnącą popularnością u zamawiających, którzy bardzo dobrze znają i wyjątkowo lubią tę sytą i smaczną potrawę.
Podobnego typu danie możemy wykonać samodzielnie w nieco innej formie – wystarczy wykorzystać w tym celu popularne włoskie kluseczki gnocchi oraz Gulasz Naturalnie smaczne Knorr, który nada daniu głębokiego smaku i doskonałego aromatu.
Gnocchi z gulaszem
Składniki:
karkówka wołowa - 400 gramów
GulaszNaturalnie smaczne Knorr - 1 opakowanie
cebula - 2 sztuki
marchewka - 1 sztuka
seler naciowy (łodygi) - 4 sztuki
margaryna - 3 łyżki
gotowe gnocchi - 500 gramów
śmietana 18% - 50 mililitrów
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojone w grubą kostkę mięso. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w kostkę seler oraz pokrojoną w półplasterki marchewkę.
Całość zalej 500 ml wody i dodaj Gulasz Naturalnie smaczne Knorr, który podkreśli znakomity smak dania. Wszystko razem gotuj około 40 minut, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie.
W międzyczasie zagotuj wodę, a następnie ugotuj gnocchi. Gulasz podawaj z kluskami i kleksem śmietany.