|
Składniki rolne użyte przy produkcji kostek rosołowych Knorr: Rosołu z kury i Rosołu warzywnego są ekologiczne. Specjalne oznaczenie na opakowaniach potwierdza, że zostały one pozyskane z certyfikowanych ekologicznych upraw i hodowli. Przykładowo składniki roślinne pochodzą z upraw nawożonych poprzez ekosystem gleby, a techniki uprawy zapobiegają zanieczyszczeniu środowiska.
Ekologiczna produkcja roślinna przyczynia się do utrzymywania i zwiększenia żyzności gleby, a także zapobiega jej erozji. Ponadto hodowla ekologiczna opiera się na poszanowaniu wysokich standardów dotyczących dobrostanu zwierząt i zaspokajaniu ich potrzeb.
Na opakowaniach ekologicznych rosołów Knorr znajdują się inspirujące przepisy szefów kuchni.
Z pomocą Rosołu z kury Knorr przygotujemy Soczystego kurczaka z patelni – idealne danie na rodzinny obiad. Natomiast Rosół warzywny Knorr z dodatkiem ziół i przypraw (czosnek, kurkuma, gałka muszkatołowa, lubczyk) pomoże nam przyrządzić aromatyczne Wegetariańskie spaghetti. Produkty Knorr sprawdzą się także podczas gotowania wyśmienitych zup: aromatycznego rosołu, pysznej pomidorowej, idealnie doprawionych zup kremów. Już dziś wypróbuj ekologiczne kostki rosołowe Knorr!
|