|
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
- 1 opakowanie Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2 w 1 Knorr,
- 100 g sałaty typu frisee,
- 100 g młodego szpinaku,
- 1 opakowanie miękkiego sera koziego (bądź innego ostrego sera),
- 250 g suszonych pomidorów w zalewie,
- 8 łyżek oliwy z oliwek,
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1. Szpinak i sałatę dokładnie umyj. Następnie osusz papierowym ręcznikiem, porwij na kawałki i dekoracyjnie ułóż na talerzu lub salaterce.
2. Pomidory odsącz z zalewy. Ułóż je na sałacie i szpinaku. Czosnek pokrój w plastry.
3. Ser pokrój na kawałki i umieść na talerzu. Aby całość była bardziej aromatyczna, dodaj świeżo zmielony pieprz oraz czosnek.
4. Sos sałatkowy Sałatka Szefa 2 w 1 przygotuj według instrukcji podanej na opakowaniu – tak przygotujesz aromatyczny sos.
5. Sałatkę polej sosem i posyp grzankami.
|