|
Wszystkim smakoszom śródziemnomorskich smaków, którym szkoda tracić czas na gotowanie, FRoSTA proponuje linię makaronów Pasta Italia.
Sekret letniego gotowania to prostota, lekkość i szybkość. Właśnie takie są kompozycje makaronowe od FRoSTY: Rigatoni Pomodoro, Tortellini Pomodoro – crema i Pappardelle Creme – spinaci. Pasta Italia to trzy wyjątkowe, prawdziwie włoskie dania przygotowane na bazie makaronu z pszenicy durum, serów i oliwy z oliwek oraz świeżych warzyw i ziół. Wszystkie idealnie wpiszą się w dietę wegetariańską. Dania wystarczy podgrzać 7-8 minut na patelni lub przygotować w kilka minut w kuchence mikrofalowej.
Rigatoni Pomodoro to makaronowe rurki z chrupiącą cukinią, pomidorami cherry, serem pecorino oraz suszonymi pomidorami. Są skropione oliwą z oliwek, która doskonale podkreśla smak dania. Tortellini Pomodoro – crema to połączenie delikatnych pierożków tortellini z nadzieniem serowo–szpinakowym. Całość jest podana w kremowym sosie śmietanowo-pomidorowym z dodatkiem pomidorów cherry. Pappardelle Creme – spinaci to smakowite danie na bazie długiego i szerokiego makaronu pappardelle. Jego smak wzbogacają świeże liście szpinaku, pomidory cherry oraz serowy sos.
Zgodnie z polityką FRoSTY 100% naturalnego smaku!, dania Pasta Italia, podobnie jak pozostałe produkty, nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników ani aromatów.
Rigatoni Pomodoro, Pappardelle Creme – spinaci, Tortellini Pomodoro – crema znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w opakowaniach 500 g w cenie 9,99 zł/szt.
|