|
Najnowsza propozycja FRoSTY na pyszny i szybki obiad to Kurczak z pieca z sosami – pieczarkowym i toskańskim. Dwie porcje wysokiej jakości mięsa z piersi kurczaka z sosem i warzywami, podane na papierowej tacce wystarczy zapiec w piekarniku.
Nie od dziś wiadomo, że delikatne mięso kurczaka i wyraziste w smaku grzyby to doskonałe połączenie. Smak sosu pieczarkowo-śmietanowego wzbogacają dziki czosnek i suszone borowiki szlachetne. Z myślą o miłośnikach kuchni włoskiej, FRoSTA przygotowała także drugą wersję dania – Kurczaka z pieca w aksamitnym sosie toskańskim z dodatkiem grillowanych bakłażanów i cukinii. Po prostu pycha!
Nowe, łatwe w przygotowaniu dania FRoSTY z kurczaka, doskonałe na szybki posiłek w ciągu dnia lub smakowitą przekąskę, to zupełnie nowy koncept na polskim rynku. Kurczak z sosem w papierowej tacce świetnie nadaje się do zapiekania, bez użycia dodatkowych naczyń. Przygotowanie dania w piekarniku zajmie około 20 minut, a podgrzanie w mikrofalówce zaledwie 10 minut. Dania są pożywne, a ich wartość energetyczna sprzyja wiosennej diecie –100 g Kurczaka z pieca z sosem pieczarkowym to jedynie 156 kcal, a Kurczaka z pieca z sosem toskańskim 132 kcal.
Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku!, Kurczaki z pieca, podobnie jak wszystkie pozostałe produkty firmy, nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników, aromatów, skrobi modyfikowanej ani tłuszczów utwardzonych. FRoSTA sprawdza wykorzystane w produkcji surowce na każdym etapie, by zapewnić konsumentom wyłącznie produkty najwyższej jakości. Filety z piersi kurczaka pochodzą od regularnie kontrolowanych dostawców.
|