|
Nowy wariant Piper-Heidsieck adresowany jest do osób młodych, które cenią oryginalność, ekstrawagancję i niepowtarzalny smak. Piper-Heidsieck Sublime Cuvée doceniają smakosze wyrafinowanych trunków na całym świecie, a także eksperci w branży alkoholi: otrzymał srebrny medal na konkursie Decanter UK i Vinitaly – Italy w 2005 roku.
Régis Camus, winemaker firmy Piper-Heidsieck, starannie wybrał winogrona z najlepszych winnic, aby stworzyć wino najwyższej jakości. Piper-Heidsieck Sublime Cuvée to półwytrawny szampan. Soczysty i bogaty, harmonijnie łączy łagodność z witalnością. Aromat fiołków i suszonych owoców poprzedzają ślady karmelu, lukrecji oraz dojrzałej słodkiej gruszki. Te wrażenia dopełnia smak delikatnie karmelizowanego ananasa i kruchych ciasteczek. Długi finisz przywołuje nutki łagodnych przypraw, takich jak wanilia i cynamon.
Piper-Heidsieck Sublime Cuvée dystrybuowany jest zarówno przez sklepy sieciowe, jak i specjalistyczne alkoholowe. Jego średnia cena to 170 złotych.
– Piper-Heidsieck to trunek z ponad 200-letnią tradycją. Jest ulubionym szampanem ludzi kina. Towarzyszy wielu międzynarodowym wydarzeniom filmowym, jest oficjalnym napojem festiwalu filmowego w Cannes. Mam nadzieję, że również w Polsce zyska grono wielbicieli – mówi Joanna Turczyk Brand Manager Piper Heidsieck.
Szampan to najsłynniejsze wino na świecie i nieodłączny element wykwintnych uroczystości. Obszar wytwarzania szampana ograniczony jest do regionu Szampanii, położonego w północno-wschodniej Francji, a jego normy produkcji są precyzyjnie określone i surowo przestrzegane. Szampan powstaje z tzw. cru, czyli kompozycji odpowiednio dobranych win wytrawnych pochodzących z różnych rejonów upraw. Następnie rozlewa się je do butelek i poddaje procesowi musowania – "szampanizacji". Zachodzi on podczas tzw. drugiej fermentacji w butelkach leżakowanych w chłodnych piwnicach.
|