Magia Świąt Wielkanocnych wiąże się nie tylko z radosnymi pisankami malowanymi przez najmłodszych. To kolorowe kwiaty, pierwsze oznaki wiosny i tradycyjne polskie potrawy na wielkanocnym stole.
Wielkanocne śniadanie to najbardziej uroczysty czas tych świąt. Na stole znajdują się wyjątkowe potrawy, przyrządzone specjalnie z okazji Wielkanocy, bo właśnie w tym czasie gospodynie wyciągają swoje tajemne przepisy na smaczne dania przyrządzane tylko raz w roku.
Są jednak i takie panie, które nie mają czasu na spędzenie długich godzin w kuchni. Właśnie one szukają kulinarnych sprzymierzeńców i pomocników!
Jeśli hołdujesz tradycji, proponujemy przygotowanie łatwej, ale zarazem wykwintnej i pysznej potrawy: schabu z morelami. Tak niebagatelny smak wymaga doborowego towarzystwa, stąd też tak dużą wagę przywiązuje się do serwowanych dodatków. Jarzębina, żurawina czy borówka – dodatki do mięs i serów Premium od Stovit są idealnym wyborem. Ich doskonały smak harmonijnie współgra z soczystym mięsem, którego przygotowanie wcale nie jest aż tak skomplikowane.
Przepisy znajdziesz
tutaj!