|
Teraz, dzięki nowej kategorii w ofercie FRoSTY – ziołom mrożonym - to możliwe!
FRoSTA wprowadza do sprzedaży mrożoną Pietruszkę, Bazylię, Koperek i Mieszankę 8 ziół, które wzbogacą smak każdego dania, zarówno na zimno, jak i na ciepło - sosów, marynat, zup, sałatek i surówek, czy kanapek. Siekane i mrożone tuż po zbiorach zachowują świeżość oraz wyjątkowy aromat, którym można cieszyć się o każdej porze roku. Zioła dostępne są w kartonikach pojemności 75 g, dla których z łatwością znajdzie się miejsce w każdej zamrażarce. Świeża bazylia, pietruszka, koperek oraz zioła z mieszanki FRoSTY pochodzą z precyzyjnie dobranych pól i regionów uprawnych, od regularnie kontrolowanych gospodarstw. Dzięki zamrożeniu, zachowują wysoką jakość i swoje wyjątkowe właściwości na dłużej.
Pietruszka to klasyczny, niezbędny w polskiej kuchni dodatek do zup, sałatek, warzyw, sosów na ciepło i zimno. Przygotowanie potraw o tradycyjnym, domowym smaku jest teraz dużo łatwiejsze - wystarczy dodać mrożoną, siekaną natkę pietruszki FRoSTY. Szczególnie polecana jest do rosołu. Koperek doskonale komponuje się z innymi składnikami, wzbogacając smak zup i sosów. Jego aromat budzi skojarzenia z wiosną, świeżymi warzywami. Posypane nim ziemniaki smakują wyśmienicie. Koperek nadaje niepowtarzany wyraz daniom, a jego wszechstronne zastosowanie sprawia, że zawsze warto mieć zamrożoną porcję tego zioła w zasięgu ręki.
Mieszanka 8 ziół to oryginalna kompozycja FRoSTY, która wzbogaci smak zup, sosów i marynat. W jej składzie znajdziemy pietruszkę, szczaw, rzeżuchę, szczypior, siekane ząbki czosnku oraz mniej znane, ale równie aromatyczne zioła, takie jak krwiściąg mniejszy, trybula ogrodowa i ogórecznik lekarski, które mają szerokie zastosowanie kulinarne. Ostatnia z ziołowych propozycji FRoSTY to Bazylia, bez której trudno wyobrazić sobie wyśmienite dania kuchni włoskiej. Makarony, sałatki i sosy (np. pesto) nabierają wyjątkowego smaku i prawdziwie włoskiego charakteru dzięki posiekanej bazylii. Mrożona bazylia zachowuje więcej naturalnego aromatu i smaku niż suszona. Posiekane, zamrożone listki bazylii doskonale nadają się do przygotowania sosu pesto, czy udekorowania domowej włoskiej pizzy.
Dodatek bazylii nada niepowtarzalny smak i aromat także rozgrzewającej zupie kremowi z pomidorów. Wystarczy zapas świeżo siekanej, zamrożonej bazylii FRoSTY, która jest wygodna w użyciu (ziół nie trzeba rozmrażać, dodajemy je zamrożone do gotowanej potrawy) i zawsze pod ręką. FRoSTA poleca sprawdzony przepis:
Składniki:
1 opakowanie Warzyw na patelnię czerwonych FRoSTA
1,5 l bulionu warzywnego
4-5 łyżek koncentratu pomidorowego
3 łyżki gęstej śmietany
kilka plastrów sera mozzarella
1 ząbek czosnku
Bazylia mrożona FRoSTA
Sól
Sposób przygotowania:
Do wrzącego bulionu dodaj zamrożone warzywa i koncentrat. Dobrze wymieszaj i gotuj przez 12 minut. Dopraw solą, Bazylią i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość zmiksuj, dodając 3 łyżki śmietany. Przed podaniem ozdób plasterkiem mozzarelli. Pomidorową zupę krem polecamy podawać z grzankami.
Mrożonych ziół FRoSTY możemy użyć także w daniach na zimno, takich jak kolorowa sałatka warzywna:
Składniki
1 opakowanie Warzyw na patelnię zielonych FRoSTY
3 pomidory
1 mała sałata
1 papryka czerwona
natka pietruszki FRoSTA
oregano
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Zielone warzywa przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu i wystudź. Pokrojone w kostkę pomidory i paprykę wymieszaj z warzywami. Dodaj rozdrobnioną sałatę i mrożoną posiekaną pietruszkę. Wszystko razem wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i oregano. Do sałatki możesz też dodać oliwki. Smacznego!
|