|
nie tylko długie spotkanie z przyjaciółmi, ale nawet pełną pośpiechu drogę do pracy. Znana od czasów starożytnych przyprawa w połączeniu z idealnie ubitym mlekiem rozgrzewa i otula niczym ulubiony sweter, a do tego… wspaniale smakuje!
Cinnamon Dolce Latte - tak nastrojowa, jak sama nazwa, swoją wyjątkowość zawdzięcza zestawieniu niczym z domowego deseru lat dzieciństwa: będący naturalnym lekarstwem cynamon, odrobina masła i brązowego cukru - to zawsze obietnica beztroskich chwil. Z dorosłości pozostają nam wówczas tylko przywileje, a konkretnie możliwość rozsmakowania się w bogatym i mocnym espresso. W Cinnamon Dolce Latte aromat starannie wyselekcjonowanych ziaren i doskonale aksamitna mleczna pianka łączą się z charakterystyczną, lekko maślaną nutą syropu cynamonowego. Jej gładka, kremowa konsystencja otula zmysły i może być teraz codziennym doświadczeniem.
Starbucks®, ekspert w dziedzinie kawy, wie, jak zrobić idealne latte – starannie spienione mleko połączyć ze świeżo zaparzonym espresso. Najlepiej użyć do tego właśnie stworzonej do kaw latte kompozycji Espresso Roast, specjalnej mieszanki ziaren z Ameryki Łacińskiej oraz rejonu Azji i Pacyfiku. Jej mocny smak intrygująco przeciwstawia się dodatkowi mleka i spełni oczekiwania najbardziej wymagających koneserów.
Starbucks® od lat z dumą podkreśla wagę, jaką przykłada do ciągłego ulepszania swojego serwisu – i smakosze latte znajdą w Cinnamon Dolce Latte owoce tych działań. Świeże mleko, odbierane każdego dnia od lokalnych dostawców, to jedno, zaś odpowiednie podejście do przygotowania go – to zupełnie nowa filozofia.
Jedyny taki Dzbanek
Ponad rok zajęło inżynierowi Johnowi Brockmanowi zaprojektowanie optymalnego Dzbanka do Mleka Starbucks®. Cel był prosty – zapewnić baristom kawiarni Starbucks® najlepsze możliwe narzędzie do przygotowywania perfekcyjnie dopracowanych napojów. W trakcie procesu twórczego powstało 14 prototypów obecnie używanego dzbanka, a dla sprawdzenia każdego z nich Brockman musiał wypić dokładnie 100 kaw latte. Sekretem ostatecznej propozycji okazało się wgłębienie w dolnej części naczynia, gwarantujące doskonałe podgrzanie i spienienie mleka – jednak i to przed uruchomieniem produkcji musiało zostać przetestowane przez przygotowanie i spróbowanie 500 egzemplarzy sztandarowego napoju sieci. Prawdopodobnie była to miła odmiana dla inżyniera Brockmana, który przed pracą dla Starbucks® projektował sprzęt medyczny i… skrzynię biegów!
|