|
Czas gotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
100 g suszonych grzybów
2 cebule drobno pokrojone
100 ml oleju
2 kostki Przyprawy w Mini kostkach Czosnek Knorr
200 g kaszy jęczmiennej
200 ml wody
1 łyżeczka majeranku
1 liść laurowy
½ łyżeczki pieprzu
2 kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr
Sposób przygotowania:
Namocz grzyby w ciepłej wodzie, a następnie pokrój je na małe kawałki. Cebule podsmaż w garnku na oleju, dodaj grzyby i Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr. Smaż chwilę razem.
Dodaj kaszę, zalej wodą, dodaj majeranek, liść laurowy, pieprz i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, następnie przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryte naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz, aż kasza zupełnie „wypije wodę” i stanie się miękka i sucha.
|