|
jej przygotowanie z Konfitur-Fix Diamant jest proste i szybkie. Unikalna formuła produktu umożliwia indywidualne dobranie ilości dosypywanego cukru (od 350 do 500g). Domowa konfitura z winogron świetnie nada się jako dodatek do ciast, ciasteczek, lodów, jogurtów, ale również idealnie pasuje też do mięs, serów i wędlin. Konfitura winogronowa z dodatkiem fig podana z deską różnych serów uświetni przyjęcie w ogrodzie czy spotkanie z przyjaciółmi.
Składniki:
1kg białych winogron
7-8 suszonych fig
1 opakowanie Konfitur-Fix Diamant
350g Cukru białego Diamant
Przygotowanie:
Figi zalać wrzątkiem i moczyć kilka minut. W tym czasie winogrona przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Namoczone figi osączyć i drobno pokroić, wymieszać z winogronami, cukrem białym i Konfitur-Fix. Doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do słoiczków, szybko zamknąć i postawić do góry dnem na kilka minut.
autor: / źódło: / opracowanie:
Diamant
|