Sałatki i surówki z zimowymi warzywami Choć za oknem zimno, szaro i ponuro, nie oznacza to końca sezonu na warzywa. O tej porze roku warto zaprosić do kuchni ziemniaki, kapustę – białą i czerwoną, szpinak, brukselkę, brokuły czy fasole. |
| |
|
|
| | Zimowa zupa Zupa to obowiązkowa potrawa na zimowym stole. Do jej przygotowania najlepiej wykorzystać sezonowe warzywa – ziemniaki, buraki, marchew, seler, pietruszkę, dynię i pory. |
| |
|
|
W kuchni wszystko zaczyna się od przypraw… Po obiedzie nic nie zostało? Tylko pusty talerz? Doskonale! Taki widok to znak, że naprawdę smakowało! Dowód wdzięczności dla nas – przygotowujących obiad. |
| |
|
|
Chrupiące przysmaki na talerzu – według Pascala Brodnickiego Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to sprawdzony sposób, a także... |
| |
|
|
Idealna dla wegan To zupełna nowość – już teraz dostępna jest Rama 100% Roślinna. Jako pierwszy produkt z kategorii margaryn jest rekomendowana dla wegan i osób z nietolerancją laktozy. |
| |
|
|
Dzień Pikantnych Potraw 16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw. To święto wszystkich miłośników ostrzejszych smaków. Żeby je uczcić, dodajmy trochę pikanterii do naszych dań w postaci chilli, czosnku, papryki lub sosu tabasco. |
| |
|
|
| | Zdrowsza dieta na Nowy Rok Styczeń to czas postanowień noworocznych – każdy z nas co roku wiele sobie obiecuje. Wśród nich dominują niezmiennie te dotyczące zrzucenia zbędnych kilogramów. Jak to zrobić? |
| |
|
|
Soczyste i chrupiące udka pieczone Chrupiące udka to idealna propozycja na rodzinny obiad, sylwestrowe party czy karnawałową imprezę! Kurczak będzie smacznie chrupać w zębach dzięki panierce z dodatkiem płatków owsianych. Po prostu pycha - kurczak, że ho ho! |
| |
|
|
| | Sylwestrowe menu Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. |
| |
|
|
| | Leczo z boczkiem i pomidorami Węgierskie danie złagodzi zimne skutki jesieni nie tylko przez swoją temperaturę, ale również dzięki ostrzejszym przyprawom, bo w przypadku leczo warto sypnąć większą ilość ostrej papryki. |
| |
|
|