Po jakie produkty sięgać w upalne dni Za nami pierwsze ciepłe dni, a przed nami jeszcze całe, pełne wzmożonej aktywności lato. Jednak, gdy my cieszymy się wysokimi temperaturami, słońcem, plażą i... |
| |
|
|
Zdrowe odżywianie Dlaczego tylko 37% mam zadeklarowało, że otrzymuje od pediatrów informacje o prawidłowym żywieniu dzieci i co zrobić, by przyszłe pokolenia nie borykały się z problemem chorób dietozależnych... |
| |
|
|
5 najczęściej powtarzanych mitów o sokach Mamy świadomość, że soki, jako produkty powstające z warzyw i owoców zawierają pochodzące z nich witaminy oraz inne, cenne składniki odżywcze. |
| |
|
|
Noworoczne postanowienia Noworoczne postanowienia – dlaczego warto na tę listę wpisać prawidłowe odżywianie wyjaśnia dr Aneta Górska-Kot, Ordynator Oddziału Pediatrii w Szpitalu Dziecięcym przy ul. Niekłańskiej
w Warszawie |
| |
|
|
Rola warzyw, owoców i soków w prawidłowym odżywianiu dziecka Eksperci zalecają aby na stołach było kolorowo, bo tylko różnorodność składników gwarantuje, że dieta będzie dostarczała wszystkich niezbędnych witamin i substancji odżywczych. |
| |
|
|
Jednodniowy czy z dłuższym terminem przydatności? Trend na zdrowe odżywianie intensywnie rozwija się od wielu lat i zatacza coraz szersze kręgi. Coraz bardziej świadomie dobieramy składniki codziennego menu. |
| |
|
|
Jak jesienią dbać o odporność dziecka? Jesień to pora roku, podczas której organizm wymaga szczególnej uwagi i opieki. Wiatr, deszcz, zmienne i niskie temperatury sprawiają, że pojawia się osłabienie i spada odporność. |
| |
|
|
Jak zachęcić dzieci do jedzenia warzyw? 75% rodziców wskazuje na warzywa jako na produkty, które są niezbędnym elementem zdrowej diety1. Niestety zachęcenie dziecka do jedzenia warzyw, często bywa dużym wyzwaniem. |
| |
|
|
| | Letnie przekąski Z utęsknieniem odliczasz dni do urlopu. Promienie słońca nie pozwalają ci skupić się w pracy. Myślami jesteś już daleko – na piaszczystej plaży, górskiej eskapadzie czy rejsie łódką po mazurskich jeziorach. |
| |
|
|
5 porcji na zdrowie Eksperci zrzeszeni w strukturach FAO i WHO zalecają spożywanie 400–500 g warzyw i owoców dziennie, wyłączając z tej ilości warzywa zawierające duże ilości skrobi (np. ziemniaki). |
| |
|
|