| 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	 | 
	
	  
	 | 
	
	
	
	Kulinaria 
		Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna. 
	 | 
 
 
		
  
	
	
	
	 
	 | 
	
	  
	
	
	
	Ryba przygotowana na parze
 Najistotniejszymi składnikami odżywczymi dostarczanymi z tą potrawą są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które przeciwdziałają otyłości.
   |   |  | 
	
	 | 
	 
	 
	
	
	 | 
	 
	 
	
	
	
	
 	
 	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
	
	
	 
	 | 
	
	  
	
	
	
	Indyk z kalarepką
 Chude mięso jest doskonałym źródłem białka w diecie. Dla kobiet w ciąży normy spożycia białka wzrastają do 95 gramów na dobę.
   |   |  | 
	
	 | 
	 
	 
	
	
	 | 
	 
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
	
	
	 
	 | 
	
	  
	
	
	
	Orzeźwiające napoje
 Eksperci kulinarni herbat IRVING przygotowali kilka propozycji orzeźwiających napojów, które doskonale sprawdzą się w upalne, letnie dni.
   |   |  | 
	
	 | 
	 
	 
	
	
	 | 
	 
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
	
	
	 
	 | 
	
	  
	
	
	
	Filety śledziowe z pieprzem cayenne
 Delikatny, łagodny smak z odrobiną pikanterii, tradycja z nutą egzotyki, pastelowe barwy z ognistą czerwienią - nie od dziś wiadomo, że przeciwieństwa się przyciągają i tworzą zgrany duet.
   |   |  | 
	
	 | 
	 
	 
	
	
	 | 
	 
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
	
	
	 
	 | 
	
	  
	
	
	
	Kuchnia turecka
 Głównymi atrakcjami Turcji jest słoneczna pogoda, malowniczy krajobraz, różnorodna kultura oraz pyszna kuchnia turecka.
   |   |  | 
	
	 | 
	 
	 
	
	
	 | 
	 
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
	
	
	 
	 | 
	
	  
	
	
	
	Smak włoskiego pesto
 Wróciłeś z ekscytującej wyprawy po słonecznej Italii? A może wybierasz się tam wkrótce i chcesz wprowadzić się w wakacyjny nastrój?
   |   |  | 
	
	 | 
	 
	 
	
	
	 | 
	 
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
  
	
	
	
	
	
	
	
	
 |