|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
ABC kawy organicznej
„Bio”, „Eko”, „Organic” – etykiet „zdrowej” żywności jest wiele. Wzrasta także liczba jej zwolenników. Już niemal 70% Polaków deklaruje zakupy żywności organicznej.
| | |
|
|
|
Sałatka w słoiku do pracy
Sałatka do pracy to szybkie i zdrowe rozwiązanie na drugie śniadanie. Do jej przyrządzenia można wykorzystać rukolę, która nada sałatce lekkości, pierś z kurczaka, kukurydzę i fasolę z puszki.
| | |
|
|
|
Sałatka grecka a la szaszłyki
Polacy uwielbiają grecką sałatkę. Grecy używają do swojej sałatki grubo pokrojonych pomidorów, ogórków, czerwonej cebuli w plastrach, oliwy i grubych płatów sera feta.
| | |
|
|
|
Szaszłyki w orzechowej marynacie
Szaszłyki w orzechowej marynacie z dodatkiem sera pleśniowego to trafny wybór na uroczystą kolację. Ich bazą będą polędwiczki wieprzowe oraz gruszki. Marynatę należy przyrządzić kilka godzin przed grillowaniem.
| | |
|
|
|
Knorr Naturalnie smaczne sałatki - na 100%!
Oto zupełna nowość! Już teraz możemy sięgać po nowe Sosy sałatkowe Naturalnie Smaczne Knorr. W ich składzie znajdziemy tylko naturalne składniki znane każdemu z własnej kuchni lub...
| | |
|
|
|
Szpinak do zadań specjalnych
Szpinak daje moc – wiedział to już Papay, bohater kultowej amerykańskiej kreskówki. Warzywo przez lata spychane na margines, przebojem wróciło do polskich kuchni.
| | |
|
|
|
Psychologia słodyczy
Przerwa w pracy na małe co nieco? Co to będzie? Warto się nad tym zastanowić, ponieważ deser, który właśnie pojawił się w Twojej wyobraźni, może sporo powiedzieć o Twojej osobowości.
| | |
|
|
|