|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Musaka z cukinią
„W rodzimej wersji bakłażana możemy zastąpić cukinią, która latem jest łatwo dostępna i bardzo popularna. Z dodatkiem polskich ziemniaków danie będzie sycące, ale zachowa swój śródziemnomorski charakter” – radzi Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.
| | |
|
|
|
Viva España!
Kuchnia hiszpańska to połączenie nie tylko smaków i aromatów, ale także barw. Najczęściej wykorzystuje się w niej kolorowe warzywa i owoce morza, które są głównymi składnikami potraw lub dodatkiem do tych przygotowywanych z mięs i ryb.
| | |
|
|
|
Koktajle bez laktozy
Większości z nas koktajle w naturalny sposób kojarzą się z wakacjami. Truskawkowo-bananowe czy rabarbarowe z jogurtem lub kefirem to absolutny przebój wśród wakacyjnych deserów.
| | |
|
|
|
Wakacyjne drugie śniadanie
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Dzięki niemu nasz organizm budzi się do życia i zyskuje energię na cały aktywny dzień!
| | |
|
|
|
Pyszna węgierska kuchnia
Chętnie odwiedzanym przez Polaków kierunkiem wakacyjnym są Węgry. Wpływ na to ma nie tylko bliskie położenie kraju, ale także jego ciekawa kultura i przepyszna, urozmaicona kuchnia.
| | |
|
|
|
Makaron orkiszowy z rukolą
Idealnie do dań na bazie sosów pomidorowych sprawdzi się makaron orkiszowy, który dodatkowo jest korzystny dla naszego zdrowia: wspomaga układ odpornościowy, jest bogaty w białko i błonnik.
| | |
|
|
|
Na tropie wegetariańskich smaków
Przez lata traktowany z dystansem, udowodnił że nie jest tylko chwilową modą. Wegetarianizm – bo o nim mowa – to nie tylko zmiana diety, lecz całego stylu życia.
| | |
|
|
|