Od początku sierpnia na rynku dostępne są dwa rodzaje produktów: OwocoCrunch i OwocoPłatki.
Bakalland to marka o wielkim potencjale, która cieszy się wśród swoich klientów dużym zaufaniem. Aby wyjść na przeciw oczekiwaniom konsumentów firma postanowiła rozszerzyć i zarazem uzupełnić asortyment produktów bakaliowych o płatki z bakaliami, które w sierpniu tego roku zostały wprowadzone na polski rynek.
Wśród oferowanych produktów znalazły się OwocoCrunch w trzech odmianach smakowych oraz dwa warianty OwocoPłatków. OwocoPłatki Bakalland to jedyne płatki na rynku, które wyznaczają nowy kierunek kompozycji smakowych z udziałem owoców i zachwycają nieszablonowym sposobem ich wykorzystania. Innowacyjność produktu polega na unikalnej owocowej posypce. Owoce są zatopione w płatku co zwiększa intensywność smaku, tworząc pełnowartościową przekąskę i bazę do pożywnego śniadania. Metoda produkcji płatków pozwala zachować pełne wartości odżywcze zbóż, z których powstają. Chrupiące i delikatne rozpływają się w ustach, pozwalając poczuć naturalny, intensywny smak owoców.
OwocoCrunch to mieszanka płatków owsianych, pszennych i jęczmiennych z dodatkiem kandyzowanych i suszonych owoców Bakalland. Całość została uformowana w kształtne kuleczki i poddana procesowi prażenia. Dzięki temu mieszanka jest chrupiąca i smaczna. Płatki śniadaniowe Bakalland to produkt naturalny i nisko przetworzony. Dodatkową ich zaletą są zawarte w nich cenne składniki odżywcze takie jak błonnik i węglowodany, które pomagają w utrzymaniu szczupłej sylwetki oraz dostarczają organizmowi energii na cały dzień. Poręczne opakowania płatków są idealne do bezpośredniego wykorzystania a niecodzienne połączenia owoców takich jak rodzynki, ananas, papaja czy malina i żurawina, czynią je wyjątkowym rarytasem.
Polacy coraz częściej odchodzą od typowo kanapkowych śniadań, zastępując je płatkami z mlekiem lub jogurtem – połączeniami, które są zdrowe i łatwe w przygotowaniu. Nowa propozycja Bakalland to idealne rozwiązanie, dzięki któremu każdy może odnaleźć swój ulubiony smak.