|
ułatwiają przygotowanie dań i utrzymanie higieny podczas przyrządzania posiłków. Powleczone stalą szlachetną baterie kuchenne - płynnie uzupełniają te modne i praktyczne rozwiązania.
Kuchnia marzeń to miejsce, gdzie każdy detal współgra z całością. Łyżeczka z serwetką, meble z lodówką, zasłony ze zlewozmywakiem. Skoro znaczenie ma nawet kolor gąbki do mycia naczyń, to niezmiernie ważny jest także wygląd miejsca głównego dowodzenia – zlewozmywaka.
Na jesień 2006 firma Kludi proponuje trzy serie, których powierzchnia wykończona została stalą szlachetną. Bingo Star, Kludi-Mix oraz Trendo Star – to atrakcyjne propozycje w przystępnej cenie.
- Powodem poszerzania oferty o produkty pokryte stalą szlachetną, jest wzrastające zainteresowanie ze strony klientów – mówi Adrian Prochowski, Kludi – Kuchenne wyroby stalowe zyskują popularność głównie dzięki takim cechom, jak łatwość utrzymania ich w czystości oraz wysoka odporność na zniszczenia. Trend na chromowe i srebrne wyposażenie w domu od kilku lat towarzyszy projektantom wnętrz.
Gładka powierzchnia ze stali szlachetnej istotnie pozwala na niemalże sterylną pracę w kuchni. Nie bez powodu materiał ten jest wykorzystywany w szpitalach i obiektach zbiorowego żywienia. Nieporowata płaszczyzna nie pozwala koloniom bakterii i innych mikrobów na przeżycie.
Tajemnica powstawania „stalowych” baterii
Powierzchnia ze stali szlachetnej powstaje na bateriach w wyniku odpowiedniego mechanicznego przygotowania podłoża (szczotkowanie korpusu). W późniejszym etapie powierzchnia jest niklowana, a następnie nanoszona jest wierzchnia warstwa stopu metali z grupy platynowców.
|