Pyszna recepta
Odrobina inwencji i Prima Finezja pozwoli Ci wyczarować prawdziwe „mroźne” smakowitości. Oto kilka przepisów na kawowe przysmaki.
Lodowa Ice Coffee (1 porcja)
- czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej Prima Finezji
- ½ szklanki wody
- ½ szklanki mleka (nie mniej niż 2% tłuszczu)
- 2 łyżeczki cukru
- lody waniliowe, śmietankowe, czekoladowo-waniliowe lub o smaku toffi
- bita śmietana
- kakao
- syrop toffi
- kieliszek adwokata lub ajerkoniaku
Zalej rozpuszczalną kawę gorącą wodą, dosłódź do smaku, dodaj mleko, a następnie ostudź i wstaw do lodówki. Kiedy napój odpowiednio się schłodzi (rada dla „niecierpliwych”: możesz skorzystać z zamrażalnika!), wlej do wysokiej szklanki i dodaj 2-3 gałki lodów. Następnie dodaj do naparu trochę syropu toffi, kieliszek adwokata albo ajerkoniaku (wzbogacą smak i aromat Twojej Ice Coffee). Nie zapomnij o słomce!