Frappe – Iced Greek Coffee (1 porcja)
- 1 ½ łyżeczki kawy rozpuszczalnej Prima Finezja
- 1 ½ szklanki zimnej wody
- cukier do smaku
- mleko
- lód
Wymieszaj w shakerze: wodę, 2-3 kostki lodu, kawę i cukier. Mieszaj wszystkie składniki przez 30 sekund (w mikserze zajmie Ci to ok. 10 minut!). Gdy powstanie już pianka, zawartość wlej do szklanki wypełnionej do połowy lodem. Dodaj następnie pozostałą wodę i mleko do smaku.
I gotowe!
Kokosowa Ice Coffee (2 porcje)
- czubata łyżeczka kawy rozpuszczalnej Prima Finezji
- ½ szklanki wody
- ½ szklanki mleka (nie mniej niż 2% tłuszczu)
- 2 łyżeczki cukru
- 50 ml mleczka kokosowego
- wiórki kokosowe
Zalej rozpuszczalną kawę gorącą wodą, dosłódź do smaku, dodaj mleko, a następnie ostudź i wstaw do lodówki. Dodaj mleczko kokosowe, udekoruj wiórkami kokosowymi. I delektuj się smakiem kokosa. Poczujesz się jak na egzotycznej plaży.