Przygotowanie tego pysznego i pięknie podanego dania ułatwi Włoszczyzna Poltino. Do przyrządzenia tej fantazyjnej potrawy potrzebujesz:
- 1 opakowanie włoszczyzny
- 1 cebulę
- filet z soli (150 g)
- 1 seler
- 0,5 pora
- 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżeczkę musztardy
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- sól, pieprz
|
Kiedy zbierzesz już wszystkie składniki zamrożoną włoszczyznę Poltino wsyp na patelnię z przysmażoną na tłuszczu cebulą i porem i duś pod przykryciem ok. 10 minut, do miękkości. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i duś jeszcze przez ok. 5 minut, po czym dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj sproszkowaną paprykę i łyżeczkę musztardy. Wszystko zagotuj, mieszając. Rybę posyp solą i pieprzem. Następnie usmaż na oleju. Selera pokrój w cienkie paski i usmaż na oleju w temperaturze 180 stopni. Usmażoną rybę ułóż na talerzu, do połowy zalej sosem greckim. Dodaj chrust z selera i przystrój cytryną. Tak wytwornie prezentujące się danie na pewno zyska uznanie Twoich współbiesiadników.