Szafirowe pudełko nawiązuje do tradycji luksusowej marki i podkreśla wyjątkowość ginu związaną z niepowtarzalnymi składnikami, które wykorzystywane są w jego produkcji.
Bombay Sapphire w nowym wydaniu
Firma Bacardi-Martini Polska od października 2008 roku wprowadziła nowe opakowanie dla luksusowego ginu Bombay Sapphire. Nowe, niepowtarzalne pudełko ma zwiększyć rozpoznawalność produktu i wyróżnić go na tle konkurencji. Wyjątkowość ginu Bombay Sapphire to przede wszystkim 10 starannie dobranych, wyselekcjonowanych składników, które składają się na oryginalny smak ginu. By podkreślić tę oryginalność, a zarazem pozostać przy tradycji, nowe opakowanie ma głęboki, szafirowy kolor, elementem nowym jest natomiast pokazanie tego, co zamknięte w eleganckiej butelce. Z tego względu na opakowaniu można znaleźć kompozycje z naturalnych składników ginu Bombay Sapphire. Na nowym pudełku widnieją rajskie ziarna pieprzu rodem z Zachodniej Afryki w otoczeniu owoców jałowca z Włoch oraz połączenie hiszpańskiej cytryny i migdałów z kasją. Marokańska kolendra sąsiaduje z kwitnącym, włoskim irysem oraz kompozycją chińskiej lukrecji, jawajskich jagód kubeby i saksońskiego korzenia dzięgla. Pudełko eksponujące tajemnice składu, stanowi zapowiedź doznań zapachowych i smakowych towarzyszących degustacji ginu Bombay Sapphire.
Świat orientu zamknięty w szkle
Charakterystyczny, doskonały smak ginu pochodzi z połączenia dziesięciu, wyselekcjonowanych przez specjalistów składników korzenno-ziołowych pochodzących z całego świata. Na specyficzny smak i zapach ginu Bombay Sapphire składają się: korzeń irysa z Włoch, kasja z Indochin, jagody kubeby z Jawy, owoce jałowca z Włoch, lukrecja z Chin, korzeń dzięgla z Saksonii, nasiona kolendry z Maroka, Rajskie Ziarna z Zachodniej Afryki, skórka cytryn hiszpańskich oraz hiszpańskie migdały. Wyjątkowy sposób produkcji oraz wyróżniająca się butelka ginu Bombay Sapphire powodują, że trunek ten rozpoznawalny jest na całym świecie.