Marka Emix producent deserów i ciast, wprowadziła na rynek nowe budynie w prawdziwie rodzinnej gramaturze (opakowanie 65 gram). Duży Budyń, który przygotujemy na ¾ litra mleka, starczy na deser dla całej rodziny lub przygotowanie rodzinnej blachy pysznego ciasta. Budyń dostępny w smakach: śmietankowym, czekoladowym i waniliowym. Atutami dużego budyniu Emix jest łatwość i szybkość jego przygotowania oraz to, że w trakcie nie tworzą się w nim grudki. W efekcie uzyskujemy pyszny i tradycyjnie przyrządzony budyń o wspaniałej, kremowej konsystencji.
Budynie marki Emix to doskonały deser dla rodziny i pyszny pomysł na smaczny i zdrowy podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja, zadowoli każdego smakosza czekoladowego, śmietankowego lub waniliowego smaku. Budynie Emix stanowią idealne uzupełnienie codziennego menu najmłodszych, ułatwiają bowiem dzienne spożywanie mleka bogatego w wapń, potrzebnego do budowy mocnych kości.
Budynie to jedne z najpopularniejszych deserów w Polsce. Są smacznym zwieńczeniem obiadu. Uwielbiają je zarówno dorośli, jak i dzieci. Deser Emix można urozmaicić posypując go cukrem pudrem i bakaliami, udekorować owocami, konfiturami bądź polać słodkim sosem. Budyń może być również składnikiem kremów, mas tortowych oraz dodatkiem podnoszącym walory smakowe ciast. Ten popularny i łatwy do przyrządzenia mleczny deser smakuje prawie każdemu.
Na opakowaniu znajdziemy informacje o produkcie, dokładną instrukcję przygotowania oraz propozycję podania deseru. Budyń przygotowuje się tradycyjnie na bazie mleka, które najpierw należy zagotować. Z 0,75 l zimnego mleka należy odlać szklankę i rozmieszać w nim zawartość torebki z trzema łyżkami cukru (pozostałe mleko zagotować). Następnie należy odsunąć gotujące się mleko z ognia, wlać rozmieszany proszek budyniowy z cukrem, odrobinę masła i ciągle mieszając zagotować. Budyń jest gotowy do spożycia.
Cena: 0,80 zł