|
Zlew zajmuje strategiczne miejsce pomiędzy lodówką a płytą grzewczą. Zanim potrawy przybierają ostateczny format i smak, najwięcej pracy mamy z ich przygotowaniem. Na tym etapie najwygodniej jest mieć wszystko pod ręką. - System active kitchen może zapewnić nam taki komfort- mówi Jarosław Matys, Franke Polska - Podstawę systemu active kitchen tworzy zlewozmywak, a w nim duża komora robocza, duży ociekacz oraz wygodna mniejsza komora z miską ociekową. Druga płaszczyzna znajduje się ponad zlewozmywakiem. To układ ściennych listew ze stali szlachetnej. Można na nich umieszczać różne elementy dodatkowego wyposażenia, jak chociażby wirówkę do sałaty, zestaw tarek lub półek i relingów. Tradycyjnie tuż pod zlewozmywakiem montuje się ważne dopełnienie systemu – sortowniki odpadów i/lub młynek do odpadków.
Nie wierzysz? Sprawdź: Gotowanie zaczynamy od mycia i płukania, aktywnie wykorzystując obszar wokół ujęcia wody. Produkty umyte w dużej komorze odkładamy do cedzaka lub umieszczamy w koszyku na listwie ściennej do czasu aż woda ocieknie. Tuż obok zawieszamy inne naczynia. Nie trzeba biegać po kuchni – wystarczy sięgnąć ręką i naczynia wracają na swoje miejsce. Jednym z podstawowych akcesoriów zlewozmywaka jest deska kuchenna, która stanowi moduł tak dopasowany do urządzenia, że można ją łatwo unieruchomić nad centralną komorą lub swobodnie przesuwać po ociekaczu.
autor: / źódło: / opracowanie:
Franke
|