Wprowadzone z początkiem lata 2008 roku sorbety zawdzięczają swój smak soczystym owocom. Sycylijskie cytryny charakteryzują się miękką w dotyku skórką i nadzwyczaj intensywnym aromatem. Dzieje się tak bowiem klimat panujący w Sycylii – gorące lato i łagodna zima, jest dla cytryny idealny.
Sorbety Carte d’Or tworzone głównie na bazie miąższu owocowego, wody i cukru są lżejszą i bardziej orzeźwiającą alternatywą dla innych lodów. Dwie kulki (100 ml) sorbetu malinowego zawierają 66 kalorii, a cytrynowego 72 kalorii.
Nowe smaki uzupełniają istniejącą linię sorbetów, do której należą już gruszkowy, jabłkowy i brzoskwiniowy. Wszystkie sorbety Carte d’ Or zawierają śladowe ilości tłuszczu - poniżej 0,5 g w 100 g, a cytrynowe nie zawierają go w ogóle.
Sugerowana cena detaliczna za 1 litrowy pojemnik nowych sorbetów wynosi 14,90 PLN.