w portalu  | na forum
szukaj w bazie kalorii
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Sztuka podawania kawy
data publikacji: 21-09-2007 r. | strona: 1 | 2
Sposób picia kawy to element stylu życia. To, jaką kawę pijemy, w jaki sposób ją parzymy i podajemy, odzwierciedla nasze tempo życia oraz indywidualne upodobania estetyczne i smakowe.
portal dla kobiet
serwis o kobietach
młynek do zbóż Mockmill
Warto jednak wiedzieć, że istnieją reguły parzenia i podawania kawy, przypisane do jej poszczególnych rodzajów. Razem z marką Villa Italia odkryj sekrety eleganckiego serwowania kawy.

Espresso – kropla wody w kawie
Amatorzy małej, mocnej kawy, dobrze wiedzą, że sekret tego napoju tkwi w sposobie jego przyrządzania. Mniej wtajemniczonym podpowiadamy, że espresso najlepiej zaparzyć w ekspresie ciśnieniowym, gdzie strumień gorącej wody, pod wysokim ciśnieniem, przepuszczany jest przez kawę. Aromatyczne espresso zaparzone koniecznie ze świeżo zmielonej kawy, serwujemy w małej, ogrzanej przed podaniem filiżance o pojemności ok. 70ml. Naczynie wypełniamy tylko do połowy. Filiżanka powinna być mała, biała i najlepiej porcelanowa. Biel pięknie podkreśli ciemny kolor kawowego naparu. W ofercie marki Villa Italia znajdziesz wiele pięknych filiżanek, które umilą rytuał picia espresso. Możesz wybrać np. elegancką filiżankę z kolekcji Vienna Gold, marki Villa Italia. Wyjątkowa biel porcelany w klasycznym połączeniu z dwunastokaratowym złotym paskiem i ręcznie wykończonym brzegiem nadaje jej wyrafinowanej elegancji. Cylindryczny kształt filiżanek marki Villa Italia ułatwia tworzenie się idealnej pianki Crema. Taką małą czarną możemy pić zarówno z cukrem, jak i gorzką. Można również dodać plasterek cytryny.

Cappuccino
Prawdziwe włoskie cappuccino składa się z równych proporcji aromatycznego espresso, ciepłego mleka i pianki. Ta ostatnia pełni tu szczególnie ważną rolę. Powinna być na tyle sztywna, by utworzyć na kawie kopułkę, którą możemy posypać zarówno szczyptą czekolady lub kakao, jak również wiórkami kokosowymi albo cynamonem. Cappuccino podajemy w większej, najlepiej jasnej filiżance.


autor: / źódło: / opracowanie:
Ergo International
ostatnio dodane:


Czym są karotenoidy?Jak uniknąć próchnicy?Ślubny manicureCellulit i rozstępy pokonaneJak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?Zdrowo i bez chemii
pokrewne forum:

Moje gotowanie
przeczytaj także:

Miłość to najsilniejszy narkotyk
Jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby
Sztuka Shinrin-yoku
Jestem taka piękna
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki



przejdź do tematu Sztuka podawania kawy aby komentować bezpośrednio na forum. | artykuł ma 19 komentarzy - ostatnie to:

katarzynaswiat26 napisała: (w dniu: 24-09-2007 15:54)
lubię kawę i lubię wypróbowywać nowe smaki kaw. Piję jeden kubek rano po sniadaniu bardzo wesoły
ania26 napisała: (w dniu: 02-10-2007 8:45)
Ja lubię rano wypić kawę gotowaną z cynamonem i imbirem, bardzo fajnie wpływa na organizm i poprawia przemianę materii bardzo wesoły Dobra też jest po przejedzeniu. Lubię cappucino, które mi szwagierka mi przywozi z Niemiec jest wyjątkowe.
Monika 316 napisała: (w dniu: 02-10-2007 8:47)
Ja też lubię z cynamonem ale z imbirem nie próbowałam... uśmiech
ania26 napisała: (w dniu: 02-10-2007 8:54)
Monika 316 to jak masz ochotę to wypróbuj mój przepis szklankę wody gotujesz wsypujesz miarkę kawy i to gotujesz następnie dodajesz szczyptę cynamonu później szczyptę imbiru i jeszcze chwilkę gotujesz na małym ogniu. Musisz chwilkę zaczekać aż fusy osiądą na dnie i przelewasz to do filiżanki, słodzisz miodem. Powinno sie ją pić powoli i na czczo. bardzo wesoły
Monika 316 napisała: (w dniu: 02-10-2007 8:55)
Dziękuję chętnie sprawdzę przepis ale bez miodu i bez słodzenia bo nie słodzę nic co mam wypić choć uwielbiam słodycze to kawa ma być gorzka!
ania26 napisała: (w dniu: 02-10-2007 9:03)
Po prostu tej kawy nie słodzi się cukrem. Ja tylko kawę pijam słodzoną. Nie lubię cukru choć uwielbiam słodycze bardzo wesoły


zaloguj się aby napisać własny komentarz



Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Cellulit i rozstępy pokonane
Cellulit i rozstępy pokonane
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Zdrowo i bez chemii
Zdrowo i bez chemii
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki
Czekolada i dżem
Technologia cyfrowa niszczy wzrok!
Zdrowa alternatywa dla napojów z cukrem
Zachowaj młody wygląd na dłużej
Wartka akcja, szybkie pościgi i masa śmiechu!
Jak dbać o skórę powiek?
Jak urządzić wnętrze z myślą o pupilu?
Moda ślubna 2018
Dziewczyna we mgle
Zachwycające rzęsy
Mokrego Dyngusa!
Życzenia wielkanocne
Przygotuj śniadanie inaczej niż zwykle!
Wiosenne porządki
Co wielkanocny zajączek przyniesie maluchom?
Sprzątanie wolne od chemii!
Dlaczego warto pić zieloną herbatę na wiosnę?
Test lakierów żelowych
Wody perfumowane - test
Danie na wielkanocny obiad
Wielkanoc na świecie
Jak często trzeba badać wzrok?
Fryzura gotowa w 2 minuty
Makarony – wartościowa baza wiosennego menu
Jak zadbać o swoje ciało wiosną?
Dlaczego warto jeść buraki?
Czym są antyoksydanty i gdzie ich szukać?
Tydzień Czystych Okien
3 rzeczy, których Twoje dziecko nie nauczy się z podręczników
Jak zacząć szukać nowej pracy po zwolnieniu?
Fleksitarianizm
Piekarnik czy kuchnia wolnostojąca?
Historia, która musiała trafić na ekrany!
Możesz wszystko, co tylko sobie wyobrazisz.

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

Zrób sobie super prezent na wakacje! | Polub ByćKobietą na Facebooku

© 2006-2024 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB