|
Dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej Kurt Scheller doświadczenie zawodowe zdobył w wielu krajach świata, m.in. w Szwajcarii, Anglii, Holandii, Francji, Niemczech, Ekwadorze, Kuwejcie, Egipcie, Rosji, Bahrajnie, czy na Jamajce, pracując dla najlepszych - Bristol, Sheraton, Fortis, SAS, InterContinental, Hilton, Penta oraz Starwood i zyskując znanie wśród profesjonalistów.
Scheller jest członkiem wielu międzynarodowych organizacji kulinarnych, wśród nich m.in. Gordon Noir Gourmet Club, Cercle des Chefs de Cuisine Bern Swizterland, Tougues Blanches International, a także założycielem i fundatorem organizacji skupiającej polskich szefów kuchni i kucharzy. Od 2003 roku prowadzi restaurację w Hotelu Rialto w Warszawie.
W Guida Gallo Restauracja Kurta Schellera poleca Risotto alla polacca, czyli risotto po polsku według przepisu szefa kuchni. Danie przygotowuje się na bazie ryżu do risotto Arborio, a składniki, które czynią je wyjątkowym to przede wszystkim polędwica, grzyby, pomidory i odrobina żubrówki!
|