|
Bohaterami tegorocznych obchodów będą wszystkie musztardy Kamis a w głównej mierze te, które swą nazwą nawiązują do konceptu geograficznego: Francuska, Rosyjska, Węgierska oraz nowość na rynku, musztarda Dijon wytwarzana według tradycyjnej, francuskiej receptury.
Światowy Dzień Musztardy jest już doskonale znany w Ameryce Północnej, gdzie od 15 lat, z inicjatywy kustosza Muzeum Musztardy w Mount Horeb – Barry’ego Levensona, w pierwszą sobotę sierpnia każdego roku organizowany jest Narodowy Dzień Musztardy. Teraz podobne święto, po raz trzeci, obchodzić będą polskie musztardy i ich wielbiciele. Egzemplarze wszystkich polskich musztard wzbogacą również zbiory Muzeum Musztardy w Mount Horeb w USA.
Musztarda Rosyjska KAMIS jest bardzo ostra i pewnością przypadanie do gustu miłośnikom pikantnej kuchni. Inspirowana jest tradycyjnymi przepisami pochodzącymi zza wschodniej granicy Polski. Takiej musztardy miłośnicy kuchni nie znajdą w asortymencie innym firm. Wyjątkowa! Poruszająca! Piekielna!
Musztarda Francuska KAMIS to pełnoziarnista musztarda o niepowtarzalnym aromacie uzyskanym dzięki zastosowaniu najwyższej jakości gorczycy, białego wina i starannie dobranych przypraw. Stanowi wyrafinowany dodatek do drobiu, wędlin, serów i derssingów. Jest doskonała zarówno do przyrządzania dań codziennych, jak i na szczególne okazje. Jest lekko ostra zatem ci, którzy preferują kuchnię niezbyt pikantną ale z charakterystycznym smakiem znajdą produkt idealny dla siebie.
Musztarda Węgierska KAMIS jest ostra i z pewnością znajdzie uznanie wśród tych, którzy wybierają musztardy o mocnym, wyrazistym smaku. Przygotowana została z najlepszych, wyselekcjonowanych gatunków przypraw: papryki ostrej i słodkiej, czosnku, imbiru, pieprzu czarnego oraz białej i czarnej gorczycy. Paprykowa i pieprzna, o lekko pomidorowym smaku i kolorze, z odrobiną czosnku jest niezastąpionym dodatkiem do pieczeni, wędlin, serów oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.
Musztarda Dijon jest produkowana we Francji z najlepszych ziaren gorczycy, według tradycyjnej, francuskiej receptury, która gwarantuje oryginalność produktu. Posiada oryginalny smak „dijon”. To klasyka francuskiego smaku i kwintesencja najdoskonalszej musztardy. Charakteryzuje się typowym ostrym, wyczuwalnie słonym smakiem oraz gładką, kremową konsystencją. Jest znakomitym dodatkiem do pieczeni, wędlin, serów, dressingów, sosów do mięs i sałatek.
|