Grey Goose powstaje ze spirytusu poddawanego pięciokrotnej destylacji, a do jej rozcieńczenia używana jest doskonała artezyjska woda mineralna, która swój początek bierze w Masywie Centralnym. Tak doskonale skomponowane składniki docenił amerykański Beverage Tasting Institute, nadając wódce Grey Goose tytuł The World’s Best Tasting Vodka, czyli Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie. O jej głębokim, ale subtelnym smaku i delikatnym aromacie najlepiej przekonać się pijąc Grey Goose w tradycyjny sposób, czyli z małych szklanych kieliszków na delikatnej nóżce. Ale Grey Goose to również idealny dodatek do drinków, zwłaszcza Grey Goose smakowe. Grey Goose L’Orange i Grey Goose Le Citron to świąteczna alternatywa dla tradycjonalistów. Tropikalne smaki z pewnością przypadną do gustu poszukiwaczom niebanalnych i oryginalnych doznań. Grey Goose L’Orange to kwintesencja słodyczy i delikatności dojrzałych w słońcu owoców pomarańczy, a Le Citron to smak oryginalnej wódki Grey Goose wzbogaconej aromatem skórki cytrynowej. Wszystkie trzy stanowią idealny składnik oryginalnych karnawałowych drinków.
Czekoladowy Grey Goose – przepis stworzony przez barmanów klubu Melodia w Warszawie
- 40 ml Grey Goose Original
- 10 ml kremu czekoladowego
- 10 ml syropu czekoladowego
- gałka lodów waniliowych
|
Sposób przyrządzania:
Wymieszaj w shakerze wszystkie składniki i przelej do kieliszka koktajlowego. Dodaj do tego 2-3 kostki lodu i udekoruj kilkoma ziarenkami kawy i laską cynamonu.
Egzotyczny Grey – przepis stworzony przez barmanów klubu Mojito w Warszawie
- 40 ml Grey Goose Le Citron
- 20 ml Martini Bianco
- 20 ml soku cytrynowego
- 5 ml grenadine
|
Sposób przyrządzania:
Wymieszaj w shakerze Grey Goose Le Citron i Martini Blanco z sokiem cytrynowym i kruszonym lodem. Przelej do kieliszka koktajlowego i dodaj kilka kropel grenadine.