|
Dziś kuchnia wegetariańska wychodzi poza swoje ramy, zachwycając smakami nawet najbardziej zagorzałych mięsożerców.
W wegetariańskiej diecie nie ma miejsca na nudę. Wręcz przeciwnie, skłania ona do eksperymentów i codziennego odkrywania nowych smaków. Zwolennicy diety wegetariańskiej świadomie komponują składniki, zwracając dużą uwagę nie tylko na ich skład, lecz również wartości odżywcze. Dobrze zbilansowane posiłki dostarczają organizmowi wszystkich składników odżywczych, a sami wegetarianie często idą o krok dalej, chętniej wybierając naturalne produkty.
Wbrew powszechnemu przekonaniu, przygotowanie potraw wegetariańskich nie musi być czasochłonne – wystarczy spróbować samodzielnie przyrządzić danie, aby przekonać się, że to nic trudnego. Każdy, kto chciałaby zmienić swoją dietę, lecz wie, że spędzanie czasu w kuchni nie jest dla niego, może sięgać również po dania gotowe. FRoSTA w swoich propozycjach zadbała o wszystko. Zgodnie z polityką 100% naturalnego smaku!, produkty FRoSTY nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników ani aromatów.
Wśród wegetariańskich propozycji FRoSTY znajdziemy m.in.:
Burgery ze szpinaku z mozzarellą i czosnkiem to gratka dla miłośników wyrazistych smaków. Subtelny szpinak
i mozzarella spotykają się tu z ostrą nutą czosnku, cebuli
i czerwonej papryki (ok. 7 zł/ 200 g).
Burgery z brokuła i kalafiora z pietruszką to pożywna propozycja, bogata nie tylko w duże kawałki warzyw, lecz również pełną białka, gotowaną brązową soczewicę (ok. 7 zł/ 200 g).
Paluszki szpinakowe otulone są klasyczną, złotą panierką. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku – smakują wybornie i przyrządzimy je w zaledwie kilka minut ( ok. 4 zł/ 300 g).
Na fanów śródziemnomorskich smaków czeka Lasagne ze szpinakiem, serem ricotta i sosem beszamelowym.
To doskonała i szybka propozycja obiadowa (ok. 14 zł/ 375 g).
|