w portalu  | na forum
szukaj w bazie kalorii
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Mąka na świąteczne ciasta
data publikacji: 12-04-2017 r.
Przed nami czas przygotowań do Świąt Wielkanocnych. Sporo chwil spędzimy w kuchni, szukając pomysłów i inspiracji na dania, które zachwycą naszych najbliższych oraz gości.
portal dla kobiet
serwis o kobietach
młynek do zbóż Mockmill
Obecnie świąteczne menu staje się coraz bardziej różnorodne, a słodkie i wytrawne smaki otwierają przed nami szeroki wachlarz kulinarnych możliwości. Bez względu na to, czy jesteśmy miłośnikami tradycji, czy też lubimy w kuchni eksperymenty, sukces zagwarantują nam przede wszystkim odpowiednio dobrane składniki. W przypadku wszelkiego rodzaju ciast składnikiem, od którego zależy najwięcej jest wysokiej jakości mąka. To ona zapewnia nam wymarzony efekt sprawiając, że ciasta są delikatne i puszyste lub odpowiednio kruche.



Wielu z nas z niecierpliwością czeka na Wielkanoc, tęskniąc cały rok za tradycyjnymi, świątecznymi potrawami: słodkim mazurkiem czy białą kiełbasą z chrzanem. Są też i tacy, którzy atmosferę świąt lubią, ale na stole preferują smaki bardziej inspirujące, nieoczywiste. Będą więc na pewno mile zaskoczeni, kiedy w tradycyjnym mazurku pojawi się nieco odmienne, nowoczesne nadzienie, a chrzan stanie się nie tylko dodatkiem, ale jednym z głównych składników wytrawnego dania. Wszystkim nam natomiast zależy, aby wielkanocne potrawy były wyjątkowo udane i smakowały tym, którzy usiądą z nami przy świątecznym stole.

To właśnie z myślą o wszystkich, którzy w kuchni cenią wysoką jakość i chcą uzyskać jak najlepszy efekt swoich kulinarnych starań, Lubella stworzyła linię mąk puszystych, do której należą m. in. Puszysta Mąka Tortowa oraz Puszysta Mąka Luksusowa. Bez względu na to czy wolimy słodkości czy też preferujemy wypieki bardziej wytrawne, obie mąki Lubella są gwarancją, że przygotowane potrawy będą dokładnie takie, jak sobie wymarzyliśmy: babka wyjątkowo puszysta, a kruche ciasto naprawdę kruche.

Wysoka jakość produktu, to nie tylko zapewniająca udane wypieki mąka, ale też nowoczesne opakowanie, które gwarantuje długotrwałą świeżość. Dlatego właśnie, zarówno Puszysta Mąka Tortowa, jak i Puszysta Mąka Luksusowa doskonale sprawdzą się w przypadku świątecznych zadań specjalnych, jak też przy wielu innych okazjach. A także zupełnie bez okazji, gdy po prostu będziemy mieli ochotę na pyszne wypieki.

Do linii Mąk Puszystych Lubelli należą też: Puszysta Mąka Wrocławska, Puszysta Mąka Poznańska oraz Puszysta Mąka Krupczatka.

KUCHENNE TRIKI

Dwie propozycje na świąteczny stół przygotował Michał „Magiel” Myszkiewicz – ekspert kulinarny marki Lubella. Proponuje on tradycyjnego, świątecznego mazurka, ale z nieoczywistym, inspirującym nadzieniem serowo-cytrusowym oraz wypełnione pysznym chrzanowym musem tartaletki, które doskonale sprawdzą się także przy wielu innych okazjach. Zanim przystąpimy do pieczenia, warto zapoznać się z radami kucharza. Dzięki nim nasze ciasto będzie naprawdę idealne!

Aby uzyskać idealnie kruche ciasto należy je po zagnieceniu zawinąć w papier do pieczenia i chłodzić w lodówce – przynajmniej przez godzinę, a najlepiej całą noc. Tak przygotowane dobrze się rozwałkowuje pomiędzy dwiema warstwami papieru – podpowiada Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella. I dodaje – Natomiast przed przystąpieniem do pieczenia warto je obciążyć, aby nie podniosło się na środku, podczas, gdy boki opadną do środka foremki. W tym celu wyłożone na blaszkę ciasto należy przykryć papierem, którego wcześniej używaliśmy do chłodzenia i rozwałkowania. Następnie na papier wykładamy np. fasolę lub groch, które delikatne je przygniotą. Pamiętajmy, by usunąć obciążenie 10 – 20 minut przed końcem pieczenia – należy to zrobić, żeby środek mógł też uzyskać odpowiedni kolor. Ten sposób polecam do wszystkich kruchych ciast!

Michał „Magiel” Myszkiewicz,  ekspert kulinarny marki Lubella, absolwent słynnej, londyńskiej szkoły „Le Cordon Bleu”, uznany kucharz z doświadczeniem na arenie polskiej i zagranicznej, restaurator, szef kuchni i współwłaściciel restauracji „Na Lato” – wyjątkowego punktu na kulinarnej mapie Warszawy. W komponowaniu potraw ceni inspirujące smaki, ale także przepisy czerpiące z tradycji. Interesuje się fizyką… kulinarną. Polem jego eksperymentów w tym zakresie jest kuchnia, efektem – doskonały smak każdego z przyrządzanych dań.

autor: / źódło: / opracowanie:
Lubella S.A.
ostatnio dodane:


Czym są karotenoidy?Jak uniknąć próchnicy?Ślubny manicureCellulit i rozstępy pokonaneJak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?Zdrowo i bez chemii
pokrewne forum:

Moje gotowanie
przeczytaj także:

Miłość to najsilniejszy narkotyk
Jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby
Sztuka Shinrin-yoku
Jestem taka piękna
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki



zaloguj się aby napisać pierwszy komentarz do artykułu Mąka na świąteczne ciasta



Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Ślubny manicure
Ślubny manicure
Cellulit i rozstępy pokonane
Cellulit i rozstępy pokonane
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Zdrowo i bez chemii
Zdrowo i bez chemii
Jestem taka piękna
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki
Czekolada i dżem
Technologia cyfrowa niszczy wzrok!
Zdrowa alternatywa dla napojów z cukrem
Zachowaj młody wygląd na dłużej
Wartka akcja, szybkie pościgi i masa śmiechu!
Jak dbać o skórę powiek?
Jak urządzić wnętrze z myślą o pupilu?
Moda ślubna 2018
Dziewczyna we mgle
Zachwycające rzęsy
Mokrego Dyngusa!
Życzenia wielkanocne
Przygotuj śniadanie inaczej niż zwykle!
Wiosenne porządki
Co wielkanocny zajączek przyniesie maluchom?
Sprzątanie wolne od chemii!
Dlaczego warto pić zieloną herbatę na wiosnę?
Test lakierów żelowych
Wody perfumowane - test
Danie na wielkanocny obiad
Wielkanoc na świecie
Jak często trzeba badać wzrok?
Fryzura gotowa w 2 minuty
Makarony – wartościowa baza wiosennego menu
Jak zadbać o swoje ciało wiosną?
Dlaczego warto jeść buraki?
Czym są antyoksydanty i gdzie ich szukać?
Tydzień Czystych Okien
3 rzeczy, których Twoje dziecko nie nauczy się z podręczników
Jak zacząć szukać nowej pracy po zwolnieniu?
Fleksitarianizm
Piekarnik czy kuchnia wolnostojąca?

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

Zrób sobie super prezent na wakacje! | Polub ByćKobietą na Facebooku

© 2006-2024 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB