Ale każdy z nich wie, że kawa najlepiej smakuje, gdy pijemy ją z kimś bliskim.
 
Wyostrza zmysły, pobudza, rozgrzewa, kusi aromatem. Kawa. To najlepsze wprowadzenie do romantycznego śniadania lub kolacji. Budowanie klimatu mamy z głowy – aromat kawy zrobi to za nas. Najlepszy efekt uzyskamy z kawą w ziarnach, którą najlepiej zmielić tuż przed zaparzeniem. Zapach będzie nieziemski!  
Nie bez znaczenia jest też jakość, np. Barista Espresso i Barista Caffe Crema, nowe kawy Tchibo i zarazem klejnoty wśród kaw, to perfekcyjne kompozycje najlepszych ziaren arabiki, dojrzewających w specjalnych, najbardziej wyjątkowych regionach upraw. Ziarna obu kaw wypala się przy użyciu tradycyjnych bębnowych maszyn prażalniczych – bez kompromisów, tradycyjnie, tak jak robiono to przed stu laty. Właśnie stąd bierze się niepowtarzalny aromat – mocny i doskonale wyważony. 
Pierwsza z nich, Barista Espresso, to mocne palenie, intensywny smak bez cierpkości, z orzechową nutą i oddaniem w pełni słodyczy arabiki, zaś druga, Barista Caffe Crema, charakteryzuje się zrównoważonym, łagodnym, bardzo delikatnie gorzkawym smakiem o wyraźnej nucie owocowej. 
W skrócie: to będzie miłość od pierwszej filiżanki!
Tak cenną zawartość trzeba odpowiednio chronić, dlatego obie kawy dostępne są w specjalnie zaprojektowanych opakowaniach. Wszystko
 z myślą o tych, którzy cenią sztukę przygotowania perfekcyjnej filiżanki kawy.
Już czujecie ten zapach? W takim razie koniecznie wypróbujcie przepis na kawę różaną dla zakochanych.
Składniki: 
kawa ziarnista Tchibo Cafe Crema Barista
mleko 3,2 %
syrop różany
wiórki czekoladowe o smaku różanym lub wiórki z białej czekolady
Sposób przygotowania napoju o  
pojemności ok. 250 ml: 
• do dzbanka wlać zimne mleko i spienić, 
następnie odstawić; 
• do szklanki wlać około 20 ml syropu 
różanego; 
• do szklanki z syropem zaparzyć przygotowaną w ekspresie ciśnieniowym kawę Tchibo Cafe Crema  (jedna Cafe Crema to ok. 120 ml naparu kawy); • szklankę z syropem i kawą dopełnić gorącym mlekiem ok. 100 ml; 
• następnie łyżką nałożyć piankę mleczną wypełniając szklankę 
i udekorować wiórkami czekoladowymi.