|
Składniki:
- 1 kg mięsa - jagnięcina (np. udziec) lub wieprzowina
- 2 opakowania Knorr Naturalnie smaczne Gulasz
- 1 puszka pomidorów pelatti
- 1 papryczka chilli
- 2 łyżki kaparów
- 6 szalotek
- 300 ml czerwonego wina
- 100 g białej fasoli (wcześniej obgotowanej)
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 gałązki rozmarynu
Sposób przygotowania:
Podsmaż pokrojone w kostkę mięso na rozgrzanej oliwie. Gdy odparują soki, dodaj przekrojone na połówki cebulki i smaż, by się przyrumieniły. Dodaj wino i gotuj do całkowitego odparowania.
Do garnka dodaj posiekaną papryczkę chilli, kapary, a następnie podgotowaną wcześniej białą fasolę oraz gałązki rozmarynu.
Dodaj pomidory, a potem wlej 400 ml wody. Dodaj Knorr Naturalnie smaczne Gulasz, który zagęści i doprawi odpowiednio potrawę.
Całość duś pod przykryciem ok. 40 minut, by mięso było miękkie, a sos gęsty.
|