|
Składniki:
- 1 brokuł
- 1 cukinia
- 1 łyżeczka oregano
- 150 g groszek cukrowy
- 1 Sos sałatkowy grecki Knorr
- 1 kostka sera feta
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki wody
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Podziel brokuł na różyczki. Razem z groszkiem cukrowym zalej wodą i ugotuj na półtwardo.
Warzywa schłodź w zimnej wodzie, dzięki czemu nie stracą barw. W przypadku groszku cukrowego wystarczy go sparzyć w osolonym wrzątku, nie gotując.
Cukinię pokrój, by otrzymać cienkie plasterki, posyp oregano, pieprzem oraz odrobiną soli. Obsmaż krótko na delikatnie rozgrzanym maśle. Pozostaw do ochłodzenia. Ważne, by masło się nie przypaliło, bo danie będzie niesmaczne.
Sos sałatkowy grecki Knorr połącz z wodą i z oliwą z oliwek, by otrzymać aromatyczny dressing.
Ser feta pokrój w kostkę.
Brokuły, groszek cukrowy oraz cukinię połącz z sosem, wyłóż do salaterki i obłóż fetą. Następnie podawaj.
|