|
Krewetki tradycyjne
Składniki:
- 2 papryki czerwone pepperoni
- 1 papryka zielona pepperoni
- 1 Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy Knorr
- 750 g krewetek
- 5 ząbków czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 100 ml oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Papryki oczyść z nasion, pokrój drobno. Posiekaj czosnek.
100 ml oliwy rozmieszaj z jedną łyżką soku z cytryny.
Dodaj Sos sałatkowy koperkowo - ziołowy Knorr, by danie było aromatyczne i doskonale doprawione, a następnie dokładnie wymieszaj.
Dodaj krewetki i resztę składników, wymieszaj i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez 10 minut. Posyp pietruszką i serwuj na gorąco - na przykład z grzankami.
|