CZARNO NA BIAŁYM
BLACK ’N WHITE dla Twojej podwójnej natury
CO POTRZEBUJEMY:
2 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej Tchibo Black ’n White 25 ml syropu brownie
100 ml zimnego mleka skondensowanego (niesłodzonego) lody waniliowe i czekoladowe
JAK TO ZROBIĆ:
Kawę wsyp do dzbanuszka, zalej 100 ml gorącej wody, a następnie ostudź. Do szklanki kolejno dozuj syrop brownie, przygotowaną kawę i mleko. Następnie delikatnie dołóż kulkę lodów waniliowych oraz czekoladowych. Jeśli chcesz, do napoju możesz dodać kostki lodu lub zamrożony napar kawowy w kostkach oraz kawałek pokruszonego ciastka brownie, a gotowy napój udekorować ziarenkami kawy.
CREMOWE MANGO
CREMA na ciepłe, letnie popołudnie z przyjaciółką
CO POTRZEBUJEMY:
2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Tchibo Gold Selection Crema 1/4 pokrojonego melona (najlepiej Cantaloupe)
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
50 ml mleka skondensowanego (niesłodzonego) 50 ml purée z mango lub syropu mango
JAK TO ZROBIĆ:
Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze. Napój udekoruj kawałkiem melona. Jeśli chcesz uzyskać efekt warstwowości, najpierw wlej do szklanki purée z mango, a następnie pozostałe składniki (zmiksowane). Do napoju możesz dodać również kostki lodu.
WISIENKA NA KAWIE
EXCLUSIVE na wyjątkowy, letni wieczór we dwoje
CO POTRZEBUJEMY:
3 czubate łyżeczki kawy Tchibo Exclusive syrop wiśniowy (60 ml) i trzcinowy (10 ml)
Dekoracja: bita śmietana (ubita z syropem waniliowym) wiśnie świeże lub mrożone
JAK TO ZROBIĆ:
Przygotuj kostki kawowe: 1 łyżeczkę kawy zalej 50 ml wody, ostudź, wlej do foremek i wstaw do zamrażarki. Kostki wiśniowe: 50 ml syropu wiśniowego zalej 50 ml wody, wlej do foremek i wstaw do zamrażarki. Przygotuj kawę: 2 łyżeczki kawy wsyp do dzbanuszka, zalej 100 ml gorącej wody i ostudź. Do szklanki wlej kolejno syrop wiśniowy (10 ml) i trzcinowy (10 ml), przygotowaną kawę.
Dodaj kawowe i wiśniowe kostki lodu, udekoruj bitą śmietaną i wiśniami.