|
Łatwa dostępność truskawek, wiśni czy malin sprawia, że wystarczy jedynie odrobina fantazji, aby przygotować prawdziwą słodką ucztę… ot tak… prosto z serca.
Nowoczesna panna cotta
Składniki:
1 galaretka o smaku truskawkowym Delecta
1 opakowanie Sernika Oryginalnego Delecta
800 ml mleka
400 g truskawek (mogą być mrożone)
2 łyżki cukru
1 Śnieżka oryginalna Delecta
Sposób przygotowania:
1. Galaretkę rozpuść w 500 ml gorącej wody, pozostaw do wystudzenia. Rozlej do 6 salaterek i wstaw do lodówki na godzinę do stężenia.
2. Sernik ubij z 600 ml mleka, wyłóż na galaretkę i wstaw ponownie na 2 godziny do lodówki.
3. W tym czasie zmiksuj truskawki z cukrem i ubij śnieżkę w 200 mleka.
4. Schłodzony deser wyjmij z miseczek na talerzyk zanurzając na kilka sekund salaterkę w gorącej wodzie.
5. Gotowy deser udekoruj truskawkami lub sosem truskawkowym i śnieżką.
|