A wszystko to za sprawą małych miłośników kuchni i ich przedstawicielki, Natalii Paździor – zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji MasterChef Junior.
Do tej pory, w Centrum Domowych Inspiracji Bosch, gotowaniem pod okiem szefa Kuchni Tomasza Jakubiaka, blogerów: Tomasza Lacha (zajadam.pl) oraz Piotra Ogińskiego (Kocham Gotować) w towarzystwie Katarzyny Glinki, zajmowali się wyłącznie dorośli. Tym razem, do uczestnictwa w evencie Akademii Smaku zaproszono również dzieci, które w towarzystwie swoich rodziców oraz Natalii Paździor, wspólnie przygotowywały przepełnione smakiem desery.
Mali profesjonaliści
Dzieci pod okiem swoich rodziców z zapałem przygotowywały powierzone im zadania, wśród których znalazło się ugniatanie ciasta, ubijanie piany z białek, zmiksowanie musu owocowego czy wykańczanie deserów. Z radością i ekscytacją pracowały, jednocześnie świetnie się bawiąc. Natalia Paździor okazała się być profesjonalistką w każdym calu, gotując wspólnie z Piotrem Ogińskim oraz Tomaszem Jakubiakiem, nie zapominając o wspólnej zabawie z innymi dziećmi.
Smak deserów
Podczas kulinarnych warsztatów przygotowano m.in. tartę pekanowo – batatową, drożdżowe rogaliki z kremem czekoladowym, lody truskawkowe i czekoladowe, mini pavlove z musem truskawkowo – rabarbarowym, pannę carottę czy lizaki z ciasta francuskiego z owocami leśnymi. Zawsze gorąca, smaczna i przyjemna atmosfera podczas kulinarnych warsztatów, tym razem uzupełniona została o mnóstwo dziecięcej radości, młodzieńczej werwy i pasji, która przerodziła się w wizję wspaniałej przyszłości, wypełnionej cenionymi szefami kuchni.
Fotorelacja na profilu
Bosch