Wszystko to pod kulinarną pieczą ekspertów Akademii Smaku – Tomasza Jakubiaka, Tomasza Lacha z Zajadam.pl i Piotra Ogińskiego z Kocham Gotować.
Kasza na zdrowie
Adepci Akademii Smaku mogli poznać inspirujące przepisy ekspertów Akademii na dania z kaszy, a także podzielić się własnymi, zgłaszając je do kulinarnego konkursu. Dwudziestu zwycięzców wzięło udział w ekskluzywnych warsztatach w Centrum Domowych Inspiracji, gdzie pod okiem Kolegium Redakcyjnego wspólnie gotowali, czerpiąc inspiracje od najlepszych. Na warsztacie m.in. kaszi polskie sushi, pierogi z kaszą gryczaną, gołąbki z kaszą gryczaną, boczkiem i suszonymi pomidorami, pulpety z kaszą jaglaną i marchewką w sosie kokosowym, jagodowo-rozmarynowa kasza jaglana zapiekana pod kruszonką, sypana szarlotka na ciepło z lodami i sosem czekoladowym czy pikantna sałatka z kaszą gryczaną.
Wszyscy uczestnicy zgodnie potwierdzili, że wydarzenia takie jak to, są dla nich niezwykłą inspiracją. Podczas kilku godzin, zwycięzcy konkursu mogą nie tylko czerpać wiedzę od innych, ale również się nią dzielić z pozostałymi gośćmi. To właśnie m.in. dzięki temu, projekt Akademii Smaku Bosch jest tak pozytywnie odbierany.