|
Czas przygotowania: 10 minut
• 1/3 szklanki dżemu morelowego
• 1 łyżeczka świeżego soku z limonki
• 1/4 łyżeczki Kamis Specialite Młynek Pieprz kolorowy
• 1/4 łyżeczki Kamis Papryka ostra
• 1 szklanka kruszonego lodu
• 1 szklanka truskawek przekrojonych na pół
• 1/2 szklanki tequili
• 1/4 szklanki purée z mango
• 1/4 szklanki likieru pomarańczowego, takiego jak Cointreau
1. Aby przygotować sos Chamoy, wrzuć do blendera dżem morelowy, sok z limonki, pieprz i paprykę ostrą. Zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania gładkiej masy.
2. Dodaj do blendera kruszony lód, truskawki, tequilę, puree z mango i likier; przykryj. Zmiksuj na wysokich obrotach do momentu uzyskania jednolitej masy. Wlej do szklanek do drinków.
Przepis na 3 porcje (po 1 szklance).
|