|
Legendarne Hot Wings dostępne są już w zupełnie nowej odsłonie z trzema sosami do wyboru: barbecue, słodko - kwaśnym oraz extra pikantnym. Wystarczy dodać ulubiony sos do Kubełka, potrząsnąć, by doświadczyć eksplozji smaków!
Odkryjesz całkowicie nowy smak Hot Wings w wersji Shake It!. Skrzydełka są przygotowane ze świeżego, niemrożonego oraz nieprzetworzonego kurczaka, który 3 razy w tygodniu przyjeżdża do restauracji KFC od lokalnych dostawców. Sekretna receptura Colonela Sandersa stworzona na bazie 11 ziół i przypraw oraz chrupiąca panierka sprawiają, że Hot Wings mają jedyny i niepowtarzalny smak, który zachwyca każdego od pierwszego kęsa.
Do wystrzałowego Kubełka Shake It! masz do wyboru 3 aromatyczne sosy, które posiadają konsystencję doskonałą do tego, aby idealnie pokryć skrzydełka Hot Wings.
Sos słodki barbecue – to wyjątkowa, oryginalna, aromatyczna i pachnąca wędzonką mieszanka. Pierwsze wzmianki o nim sięgają czasów kolonii amerykańskich z początku XVII wieku. Ten słodki, pełen wyrazistego smaku sztandarowy sos Stanów Zjednoczonych jest przyrządzany na bazie pomidorów i octu. Ale tak naprawdę każdy kraj ma swoją recepturę. Na przykład w Azji przygotowuje się go z ketchupem i syropem kukurydzianym, natomiast w Australii opiera się na przecierze pomidorowym i sosie Worcestershire. W każdej wersji jest wyrazisty przez odpowiednio dobrane przyprawy. Może łączyć w sobie przeróżne składniki, kwaśne, słodkie, a nawet pikantne.
Sos słodko - kwaśny to propozycja dla wielbicieli Wschodu, którzy lubią orientalne smaki. Jego bazą jest woda z octem ryżowym i drobno posiekane, soczyste owoce. Słodki ananas dopełnia subtelnego, aromatycznego smaku, natomiast papryczki chili dodają delikatnej pikanterii.
Sos extra pikantny to coś dla prawdziwych koneserów smaku. Już najstarsze ostre sosy, sporządzane były na bazie zmiażdżonych papryczek chili, pochodzących z regionu Wysp Karaibskich. Jeden z pierwszych pikantnych sosów składał się z octu, w którym wcześniej moczono papryki Scotch Bonnet. Na przestrzeni wieków, każdy kraj wypracował swój własny sposób przyrządzania, poprzez mieszanie zmielonych chili z innymi składnikami, takimi jak musztarda, słodkie owoce lub soczyste pomidory. Sos extra pikantny znajduje się na
7 poziomie w skali ostrości i z pewnością rozpali każde podniebienie. UWAGA: Próbujesz go na własną odpowiedzialność. Na ugaszenie pożaru w ustach idealnie sprawdzi się lodowy Krusher KFC.
autor: / źódło: / opracowanie:
KFC
|