w portalu  | na forum
szukaj w bazie kalorii
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Od ziarna do filiżanki kawy
data publikacji: 20-10-2013 r.
Nasze ekspresy do kawy z technologią „od ziarna do filiżanki” zostały zaprojektowane w jednym celu: przynieść miłośnikom kawy radość z prawdziwego smaku, aby...
portal dla kobiet
serwis o kobietach
młynek do zbóż Mockmill
myślami przenieśli się do ulicznej kawiarenki w samym sercu Rzymu. Kawa przygotowana przez w pełni automatyczne ekspresy do kawy SAECO jest przyjemnością dla każdego podniebienia.

Tworzenie nowej rewolucji

W 1985 r. specjaliści od kawy firmy SAECO włożyli cała swoja pasję w wynalezienie pierwszego na świecie w pełni zautomatyzowanego ekspresu do kawy. Dziś nasi inżynierowie dołożyli wszelkich starań, aby wzbogacić doznania smakowe „od ziarna do filiżanki”. Rezultatem jest ekskluzywny ekspres GranBaristo zaspokajający jeszcze więcej gustów, zamknięty w nowatorskiej obudowie. Jego stylowy, nowoczesny design kryje w sobie zestaw najnowszych technologii, które w krótszym czasie przygotują jeszcze bardziej gorąca kawę, oraz dają więcej możliwości niż kiedykolwiek w tym samym czasie ułatwiając konserwacje. Ten produkt to cos więcej niż tylko ekspres do kawy. To styl życia, którzy wszyscy chcą mieć.

Ulubiona kawa w mgnieniu oka? Oto kilka propozycji, które dopieszcza Twoje zmysły

Kuszące wersje cappuccino „rodem z Włoch”
Klasyczne cappuccino to tylko początek. Z ekspresem GranBaristo możesz wyczarować wiele wyśmienitych odmian tego napoju. Oto zaledwie kilka wybranych przepisów na klasyczne włoskie napoje na bazie cappuccino z dodatkiem tradycyjnych lokalnych składników.

GIANDUCCINO

Co warto wiedzieć o wykorzystanym w przepisie tradycyjnym włoskim składniku
Gianduia z Piemontu

Wynalezienie tego doskonałego połączenia egzotycznego kakao i wyśmienitych orzechów laskowych z regionu Piemontu znanego pod włoską nazwą „gianduia” przypisuje się mistrzom cukiernictwa z piemonckich manufaktur czekolady. Jak podaje tradycja, przysmak ten jest dziełem przypadku: w wyniku blokad handlowych związanych z toczącymi się w Europie wojnami napoleońskimi, lokalni wytwórcy czekolady zaczęli boleśnie odczuwać braki w zaopatrzeniu w kakao. Zaczęli więc mieszać kakao ze zmielonymi na proszek lokalnie występującymi orzechami laskowymi. Rozwiązanie to miało wiele zalet. Pozwalało wykorzystać łatwo dostępny surowiec oraz uniknąć licznych problemów związanych z uciążliwym transportem i wysokimi opłatami przewozowymi. Czekoladę produkowaną według nowego przepisu nazwano Gianduia na cześć popularnej postaci wywodzącej się z lokalnych tradycji karnawałowych. Na bazie masy czekoladowo-orzechowej powstają również słynne włoskie czekoladki gianduiotti.

Składniki:

Oryginalny piemoncki krem czekoladowo orzechowy gianduia (lub inny krem czekoladowo-orzechowy)
Drobno posiekane piemonckie orzechy laskowe (lub dowolne orzechy laskowe)
espresso
mleko

Sposób przygotowania:
Przygotuj doskonałe cappuccino, korzystając z ekspresu GranBaristo . Krawędź filiżanki udekoruj kremem czekoladowo-orzechowym, a następnie posyp drobno posiekanymi orzechami laskowymi.


PÓŁNOCNO-POŁUDNIOWE CAPPUCCINO

Co warto wiedzieć o wykorzystanych w przepisie tradycyjnych włoskich składnikach
Pistacje z Bronte

Uprawę pistacji na Sycylii zapoczątkowali Arabowie, którzy zdobyli wyspę w wojnie z Cesarstwem Bizantyjskim. Żyzna wulkaniczna gleba na zboczach Etny stanowiła doskonałe podłoże pod uprawę orzeszków pistacjowych. Rolnicy z okolic Bronte zagospodarowali pustkowia stale nawożone nawiewanym przez wiatr pyłem wulkanicznym (po dziś dzień plantacje pistacji nazywane są przez lokalnych mieszkańców „lochi”) i zmienili je w nietypowe tereny uprawne. Rosnące na skalistych poletkach drzewka pistacji rodzą drobne, aromatyczne owoce powszechnie cenione za wyjątkową jakość i przepiękny szmaragdowozielony kolor. Pistacje z okolic Bronte nie mają sobie równych pod względem walorów smakowych i są niezastąpionym składnikiem wielu przepisów kulinarnych oraz cukierniczych.
Miód z regionu Belluno
Miód kwiatowy z okolic Belluno we włoskich Dolomitach został oficjalnie zakwalifikowany do produktów regionalnych o Chronionej Nazwie Pochodzenia (PDO). Miód wytwarzany przez lokalny gatunek pszczoły miodnej (Apis mellifera), naturalną krzyżówkę wielu różnych ras pszczół, jest wysoko ceniony za delikatny kwiatowy aromat, czystość, właściwości zdrowotne i trwałość.

Składniki:

Miód z okolic Belluno (lub dowolny miód kwiatowy)
Pistacje z Bronte, drobno zmielone (lub inne pistacje)
espresso
mleko
kakao w proszku

Sposób przygotowania:
Zmiksuj na kremową masę zmielone pistacje i miód. Umieść niewielką porcję kremu na dnie filiżanki i, korzystając z ekspresu GranBaristo, przygotuj perfekcyjne cappuccino. Oprósz powierzchnię cappuccino kakao.


CAPPUCCINO „AMARENA”

Co warto wiedzieć o wykorzystanym w przepisie tradycyjnym włoskim składniku
Wiśnie Amarena z Modeny

Amarena jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych odmian wiśni. Jest bardzo popularna zwłaszcza w okolicach Modeny, gdzie stanowi ozdobę większości ogrodów i sadów otaczających wiejskie domostwa nazywane casolari. Ze względu na krótki czas owocowania i trudności w przechowywaniu surowych owoców, okoliczni mieszkańcy wykorzystywali lokalne odmiany wiśni (amarena, visciola, marascha) do produkcji przetworów takich jak dżemy i syropy. Konfitura Amarene brusche di Modena – Marene wytwarzana jest wyłącznie w oparciu o tradycyjne receptury w drodze zagęszczania przez odparowanie owoców pod wpływem ciepła w otwartych słojach lub w warunkach próżniowych. Konfitura z wiśni Amarena to wyśmienity deser lub dodatek do ciast bądź lodów.

Składniki:

Konfitura z wiśni z regionu Modeny – Amarene Brusche di Modena (lub inna konfitura wiśniowa)
polewa z gorzkiej czekolady
espresso
mleko

Sposób przygotowania
Na dno filiżanki włóż łyżeczkę konfitury wiśniowej i zalej gorącą polewą z gorzkiej czekolady, a następnie espresso. Spień zimne mleko za pomocą trzepaczki aż do uzyskania kremowej konsystencji, a następnie wlej je na powierzchnię napoju. Podawaj na ciepło lub na zimno. Amatorzy słodyczy mogą całość udekorować wiśniami lub posypać wiórkami ciemnej czekolady.

GranBaristo One Touch Milk Carafe

Perfekcja prawdziwej włoskiej kawy
Aż 16 napojów kawowych za jednym naciśnięciem przycisku
Wyjątkowo gęsta pianka z mleka w idealnej temperaturze, dzięki pojemnikowi na mleko z technologią podwójnej komory, który lepiej spienia mleko bez rozpryskiwania
Szybki i doskonały rezultat dzięki technologii Thermospeed
Młynek w 100% ceramiczny dla dokładniejszego mielenia I nie przegrzewania ziaren

Rekomendowane ceny detaliczne brutto wynoszą
GranBaristo One Touch Milk Carafe Black – 5439 PLN
GranBaristo One Touch Milk Carafe Steel White – 6349 PLN

autor: / źódło: / opracowanie:
Royal Philips Electronics Polska
ostatnio dodane:


Czym są karotenoidy?Jak uniknąć próchnicy?Ślubny manicureCellulit i rozstępy pokonaneJak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?Zdrowo i bez chemii
pokrewne forum:

Moje gotowanie
przeczytaj także:

Miłość to najsilniejszy narkotyk
Jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby
Sztuka Shinrin-yoku
Jestem taka piękna
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki



zaloguj się aby napisać pierwszy komentarz do artykułu Od ziarna do filiżanki kawy



Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Ślubny manicure
Ślubny manicure
Cellulit i rozstępy pokonane
Cellulit i rozstępy pokonane
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Zdrowo i bez chemii
Zdrowo i bez chemii
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki
Czekolada i dżem
Technologia cyfrowa niszczy wzrok!
Zdrowa alternatywa dla napojów z cukrem
Zachowaj młody wygląd na dłużej
Wartka akcja, szybkie pościgi i masa śmiechu!
Jak dbać o skórę powiek?
Jak urządzić wnętrze z myślą o pupilu?
Moda ślubna 2018
Dziewczyna we mgle
Zachwycające rzęsy
Mokrego Dyngusa!
Życzenia wielkanocne
Przygotuj śniadanie inaczej niż zwykle!
Wiosenne porządki
Co wielkanocny zajączek przyniesie maluchom?
Sprzątanie wolne od chemii!
Dlaczego warto pić zieloną herbatę na wiosnę?
Test lakierów żelowych
Wody perfumowane - test
Danie na wielkanocny obiad
Wielkanoc na świecie
Jak często trzeba badać wzrok?
Fryzura gotowa w 2 minuty
Makarony – wartościowa baza wiosennego menu
Jak zadbać o swoje ciało wiosną?
Dlaczego warto jeść buraki?
Czym są antyoksydanty i gdzie ich szukać?
Tydzień Czystych Okien
3 rzeczy, których Twoje dziecko nie nauczy się z podręczników
Jak zacząć szukać nowej pracy po zwolnieniu?
Fleksitarianizm
Piekarnik czy kuchnia wolnostojąca?
Historia, która musiała trafić na ekrany!
Możesz wszystko, co tylko sobie wyobrazisz.
Porost islandzki w trosce o zdrowe gardło
Zadbaj o lepszy sen

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

Zrób sobie super prezent na wakacje! | Polub ByćKobietą na Facebooku

© 2006-2024 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB