Teraz, dzięki nowej ofercie Drosed, na sklepowych półkach pojawia się szeroka gama atrakcyjnie opakowanych pasztetów w blokach. Spośród 8 wyjątkowych propozycji pasztetów każdy ich smakosz wybierze idealny dla siebie i dla swojej rodziny.
Wybierając konkretny pasztet, kierujemy się zazwyczaj jego smakiem (50% odpowiedzi), ceną (42%), rodzajem mięsa, jakie zawiera i jakością produktu (po 39%), powyższe wynika z badań przeprowadzonych przez SMG / KRC na zlecenie firmy Drosed.
3 na 4 osoby jedzące pasztet decydują się na produkt drobiowy jako zdrowszy, smaczniejszy i mniej tłusty od wieprzowego konkurenta. Nowa gama pasztetów Drosed, lidera rynku pasztetów w Polsce, powstała właśnie na bazie mięsa drobiowego. Składa się z 8 wyjątkowych produktów mogących sprostać gustom zarówno osób ceniących tradycję jak i tych poszukujących nowych kulinarnych doznań.
Pasztet Śniadaniowy i Domowy idealnie pasują się do codziennych posiłków. Ich sprawdzona receptura, kremowa konsystencja oraz subtelny smak i zapach sprawiają, że sięga po nie cała rodzina.
Pasztety Zapiekany z Gęsią i Wyborny z Kaczką to produkty dla osób lubiących kulinarne przygody. Pierwszy z nich ma zapiekaną skórkę. Cieszy zmysły bogatą, wyrazistą paletą smaku i zapachu. Doskonale komponuje się z żurawiną, suszonymi śliwkami i konfiturą figową. Pasztet Wyborny z Kaczką natomiast niemal rozpływa się w ustach. Wysoka zawartość mięsa z kaczki w jego składzie sprawia, że idealnie pasuje na rodzinne spotkania i wyjątkowe okazje.
Pasztet Francuski z Pieprzem i Szlachecki to dwa pasztety parzone z charakterystycznym bogactwem składników. Ten pierwszy, dzięki swojemu charakterystycznemu kształtowi i posypce z zielonego pieprzu doskonale prezentuje się na stole. Cieszy zmysły szlachetnym, pikantnym smakiem z nutką wątróbki z kurcząt. Pasztet Szlachecki to produkt niezwykle pożywny, idealny dla smakoszy lubiących dobrze zjeść. Jest ceniony za gruboziarnistą strukturę i zdecydowany, wyrazisty smak.
Pasztet z Kurczaka Zagrodowego i Mięsny to produkty dla koneserów. Wysoka zawartość mięsa (odpowiednio 65 i 73%), wyjątkowe składniki i delikatne smaki czynią je prawdziwymi gwiazdami na stole. Pierwszy z nich jedwabistą miękkość, niezapomniany aromat oraz zawartość wyłącznie łatwo przyswajalnego tłuszczu drobiowego zawdzięcza zastosowaniu mięsa z cenionego przez smakoszy Kurczaka Zagrodowego z Podlasia. Drugi z produktów – Pasztet Mięsny – doskonale smakuje podawany z marynowanymi grzybami, żurawiną i pełnoziarnistym pieczywem.