Metody grillowania Przygotowywanie jedzenia nad ogniem od wieków pozwala ludziom nie tylko zaspokajać głód, ale też budować i zacieśniać wzajemne relacje. |
| |
|
|
Grillowy niezbędnik smakosza Grillujemy coraz więcej, coraz częściej. Ponadto jeszcze niedawno zadowalaliśmy się kiełbaską czy boczkiem prosto z grilla, dziś dużo więcej eksperymentujemy z... |
| |
|
|
Grill „na zielono” – na ruszcie warzywa, owoce i ryby Jest kilka rzeczy pewnych na tym świecie, w tym to, że właśnie w całej Polsce zaczął się sezon na grilla. Oficjalny początek przypadł na miniony długi weekend majowy, ale grillowe święto Polaków potrwa aż do później jesieni. |
| |
|
|
Jak zdrowo grillować? Wiele smacznych i przez wielu lubianych potraw niekoniecznie musi służyć naszemu zdrowiu. Inaczej może być z żywnością przygotowywaną na grillu. |
| |
|
|
Grillujemy dookoła świata! Pikantne skrzydełka, idealnie przyprawiona karkówka, steki w sosie samba – dzięki akcji Grill&Travel marek Knorr i Hellmann’s szybko i prosto skompletujemy składniki do dań z grilla: przyprawy, sosy i sosy sałatkowe. |
| |
|
|
Przepisy na piknik Gdy na zewnątrz każdy dzień pięknieje, przyroda rozkwita, szkoda tego nie wykorzystać. Wypad za miasto albo chociaż do pobliskiego parku może być doskonałym pretekstem do urządzenia pikniku. Oto pomysły i porady, jak przygotować pyszne jedzenie, które umieścimy w piknikowym koszyku. |
| |
|
|
| | Sałatka z krewetkami, truskawkami i rabarbarem Jeśli lubisz egzotykę, to smakowitym kąskiem dla Ciebie będzie połączenie rabarbaru i owoców morza. Krewetki świetnie smakują w towarzystwie rabarbaru, rukoli i oliwek. |
| |
|
|
Warzywa, owoce i ryby z grilla Jest kilka rzeczy pewnych na tym świecie, w tym to, że właśnie w całej Polsce zaczął się sezon na grilla. Oficjalny początek przypadł na miniony długi weekend majowy, ale grillowe święto Polaków trwa aż do później jesieni. |
| |
|
|
| | Grillowana karkówka - porady szefa kuchni Jeszcze tylko kilka dni, by sezon na grilla oficjalnie uznać za otwarty! Ale przygotowania można rozpocząć jeszcze przed weekendem majowym – i przygotować pierwszą w tym roku karkówkę. |
| |
|
|
Pasztet – wielka rzecz na wielkanocny stół! Wśród specjałów na Wielkanoc, obok jajek i żurku, zajmuje miejsce na podium. Prosty w przygotowaniu, o niepowtarzalnym smaku, z ulubionymi dodatkami. |
| |
|
|