|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Szynka w miodzie z goździkami
Pieczona szynka większości z nas kojarzy się z ważnymi uroczystościami, podczas których zasiadamy przy odświętnym stole. Rzeczywiście - podawana na ciepło, stanowi doskonały pomysł na danie obiadowe.
| | |
|
|
|
Drobne przekąski nie tylko dla dzieci
Regularne odżywianie to podstawa zdrowia i dobrego samopoczucia. Zwykle skupiamy się na dokładniejszym zaplanowaniu trzech głównych posiłków – śniadania, obiadu i kolacji.
| | |
|
|
|
Koncentrat w saszetce
Bardzo lubimy dania na bazie pomidorów – za smak, za to że pasują do wielu okazji i za to, że przywołują miłe wspomnienia. Dlatego chcielibyśmy się nimi cieszyć przez cały rok, wyciskając z pomidora to, co najlepsze. Teraz to możliwe!
| | |
|
|
|
Jak skomponować wartościowy podwieczorek dla dziecka?
Gotowanie dla najmłodszych to prawdziwe wyzwanie dla rodziców! Gdy żyjemy w ciągłym pośpiechu ciężko jest znaleźć nam czas na zadbanie o to, by nawet te niewielkie przekąski w ciągu dnia – jak drugie śniadanie lub podwieczorek – były sycące i odżywcze.
| | |
|
|
|
Na pomarańczowo, czyli zapiekanka z dynią
Ciekawą propozycją na jesienny obiad jest zapiekanka z wykorzystaniem tego warzywa. Dynia to świetny dodatek do makaronów, ziemniaków czy mięs. Idealnie sprawdzi się także w połączeniu z grzybami czy serem.
| | |
|
|
|
5 ciekawostek o słodyczach dla dzieci
Łakocie to ogromna pokusa nie tylko dla najmłodszych. Według badań GUS przeciętny Polak zjada 4,6 kg wyrobów cukierniczych rocznie, a polski rynek słodyczy jest obecnie wart około 13 mld zł.
| | |
|
|
|