|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Grillowy niezbędnik smakosza
Grillujemy coraz więcej, coraz częściej. Ponadto jeszcze niedawno zadowalaliśmy się kiełbaską czy boczkiem prosto z grilla, dziś dużo więcej eksperymentujemy z...
| | |
|
|
|
Grill „na zielono” – na ruszcie warzywa, owoce i ryby
Jest kilka rzeczy pewnych na tym świecie, w tym to, że właśnie w całej Polsce zaczął się sezon na grilla. Oficjalny początek przypadł na miniony długi weekend majowy, ale grillowe święto Polaków potrwa aż do później jesieni.
| | |
|
|
|
Jak zdrowo grillować?
Wiele smacznych i przez wielu lubianych potraw niekoniecznie musi służyć naszemu zdrowiu. Inaczej może być z żywnością przygotowywaną na grillu.
| | |
|
|
|
Grillujemy dookoła świata!
Pikantne skrzydełka, idealnie przyprawiona karkówka, steki w sosie samba – dzięki akcji Grill&Travel marek Knorr i Hellmann’s szybko i prosto skompletujemy składniki do dań z grilla: przyprawy, sosy i sosy sałatkowe.
| | |
|
|
|
Przepisy na piknik
Gdy na zewnątrz każdy dzień pięknieje, przyroda rozkwita, szkoda tego nie wykorzystać. Wypad za miasto albo chociaż do pobliskiego parku może być doskonałym pretekstem do urządzenia pikniku. Oto pomysły i porady, jak przygotować pyszne jedzenie, które umieścimy w piknikowym koszyku.
| | |
|
|
|
Kawa i mleko – duet idealny
Choć przez wieki mleko uważane było za idealny dodatek do herbaty, dziś większą popularnością cieszy się wykorzystanie tego produktu do wzbogacenia smaku kawy.
| | |
|
|
|
Warzywa, owoce i ryby z grilla
Jest kilka rzeczy pewnych na tym świecie, w tym to, że właśnie w całej Polsce zaczął się sezon na grilla. Oficjalny początek przypadł na miniony długi weekend majowy, ale grillowe święto Polaków trwa aż do później jesieni.
| | |
|
|
|